1.000 KM RÆKKEVIDDE I TESLA

Et hollandsk firma er gået i gang med et tilføje en brændselscelle til Tesla Model S, hvilket betyder, at man både kan lade op som før og tanke brint på få minutter — og få en samlet rækkevidde på 1.000 kilometer!

 

Ifølge de officielle opgivelser har en Tesla Model S 100D en rækkevidde på 630 kilometer, men hvis det ikke er nok, så kan der snart være mulighed for at få den udvidet ganske kraftigt med hjælp fra Holthausen Group i Holland.

Project Hesla, som det kaldes, går ud på at ombygge Tesla Model S til at køre på brint forstået på den måde, at udover den eksisterende batteripakke som kan lades op helt som vanligt, er det også muligt at tanke brint på en brændselscelle. Sammen giver det en rækkevidde på 1.000 kilometer, og hvis man ikke har tid til at lade batteriet op, eller hvis man kører langt, kan man tanke op med brint på et par minutter.

honda-cb4-interceptor-concept-11-1-2

MC Fremtids café-racer fra Honda

Der siges allerede at være adskillige interesserede købere, selv om ombygningen bliver ganske kostbar — priserne starter fra omkring en halv million danske kroner — selv om man mister garantien fra Tesla, som ikke accepterer ombyningen.

Projektet er stadig på et tidligt stadie, men netop kombinationen af brintbil og elbil giver nogle interessante perspektiver, selv om Tesla-chefen Elon Musk tidligere har kaldt brintbiler for “bullshit”, da han mener teknologien er unødvendig indviklet og ineffektiv.

zero-ts-5-1

Bilen her har stadig kun batteri, men er et eksempel på en ‘custom’ Tesla fra amerikanske Zero to Sixty Designs

3-1

BILER Lamborghinis første elbil

Hvordan staten vil forholde sig til en Tesla, som også er brintbil, vides heller ikke på nuværende tidspunkt. Men i fremtiden, hvor der kommer endnu mere run på ladestationerne, kan det være en fordel at kunne tanke sin elbil op på få minutter …