ASTON BYGGER 28 NYE JAMES BOND-DB5 — MED GADGETS!

Jo, nu kan du snart købe en helt ny DB5 magen til den som James Bond kørte i Goldfinger — og vi mener helt magen til, for den vil være udstyret med de samme gadgets som filmbilen!

 

Der er sandsynligvis ingen bil som overgår James Bonds’ Aston Martin DB5 fra Goldfinger — tænk bare hvor underholdende det må være at passere en af politiets fotovogne i en bil med vendbare nummerplader. Men for dem, der både er blødende 007-fans og har penge nok, kan drømme nu blive virkelighed, for Aston Martin har tænkt sig at starte produktionen op igen og fremstille 28 eksemplarer af den ikoniske filmbil — vel at mærke med de legendariske gadgets fra Q-branch.

todd-snyder-timex-beekman-02

URE Vintage for 1.000 kroner

Jo, du læste rigtigt. Faktisk har Aston slået sig sammen med den mand, som har arbejdet med special effects til 007 siden “Spionen der elskede mig” samt Batman trilogien og de seneste to Starwars-film. Det betyder at de 28 nye DB5’ere får “fungerende gadgets som vendbare nummerplader med mere” som det hedder i pressemeddelelsen.

lf10r101005

Billedet er den originale bil som blev brugt i filmen, der blev solgt på auktion for nogen år siden

Det er formuleringen “med mere” som er interessant. Det skudsikre skjold og den aldrende ‘tracking computer’ er simple nok, mens katapultsædet og Browning-maskingeværerne nok kan give visse juridiske problemer. Uanset hvad, så siger Aston Martin at bilerne ikke vil være godkendt til brug offentlig vej. Fordi der findes love og regler om hvad en moderne bil skal indeholde, der alle er kendetegnet af, at de er skabt til at begrænse din livsglæde.

DustyLamborghini_Reddit_autoblog_news

BILER Bedstes glemte Lambo

Det kommer nu nok ikke til at begrænse antallet af kunder — også selv om prisen bliver i den pebrede ende. For at blive ejer af en af de 28 eksemplarer skal du betale 2,7 millioner britiske pund, hvilket lige nu er 22 millioner danske kroner, og afhængig af Brexit-situationen kan der tilkomme told, moms og andre afgifter, som er ødelægende for dit humor.

lf10r101069

“Hvad står M-GUNS for? Aner det ikke, jeg bruger aldrig den knap Så den er synes nu eller hvordan?”

De 25 eksemplarer vil blive solgt direkte til private kunder, mens de tre øvrige vil blive fordelt mellem en til Aston Martin, en til EON Productions som producerer 007-filmene samt en, der vil blive bortauktioneret til fordel for velgørende formål. De første biler vil blive leveret i 2020.

24-singer-dynamics-lightweighting-study-1

BILER Porschegasme …

Og sagde vi at bilen ikke kunne indregistreres til brug på offentlig vej? I Danmark er der en teoretisk mulighed for, at din 007-Aston Martin vil kunne godkendes som en meget nøjagtig replika af en Aston Martin DB5, sådan som vi læser loven. Men måske du bare skal gå let henover de der maskinegvær når du står i synshallen …