AUDI DROPPER LE MANS

Rygterne har svirret længe, og er hver gang blev afvist som det pure opspind, men nu har Audi selv meddelt, at man trækker sig ud af Le Mans i slutningen af 2016, for i stedet at satse på Formula E

 

Audi har netop offentliggjort at man trækker sig ud af WEC-serien ved slutningen af i år, hvilket inkluderer Le Mans, som man har domineret i mere end et årti. I stedet kommer man til at satse på Formula E-mesterskabet, siger man, hvilket mest af alt virker som en nødløsning.

Det er da heller ikke hele forklaringen. Formula E er en mærkeserie, der køres med ens og eldrevne racerbiler, og forklaringen er da også, at det er VW-gruppens dieselskandale der har gjort, at livremmen må spændes ind. Det har tvunget Audi til at droppe satsningen på WEC-serien, i stedet for at deltage i motorsport med en racer med dieselmotor.

fullsizerender_6

BILER Test af den nye Volkswagen Up

Audis bestyrelsesformand siger i dagens pressemeddelelse at “når vores biler i stadig højere grad bliver elektriske, så er det naturligt også at satse på elbiler i motorsport”.

Dindi Capello, Tom Kristensen, Alain McNish Audi R10 Dr. Wolfgang Ullrich Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner Audi R10 Technische Abnahme 24h Le Mans 2006   Foto: Audi AG Abdruck nach Freigabe, Bildrechte: Audi AG Communication Motorsport IGP-M 85045 Ingolstadt Tel.: +49 (0) 841 - 8934200 motorsport-media@audi.de
I de glade dage med Tom Kristesen, her i 2006, hvor han kørte med Dindo Capello og Allan McNish

Staedler meddelte det samme til Audis motorsportsafdeling onsdag morgen, og som et plaster på såret fortsætter Audis satsning i den tyske DTM-serie. Og så altså Formula E, som endnu ikke er noget stort hit blandt motorsportsfans, hvilket Audi muligvis kan ændre på. I hvert fald kommer der et Team ABT Audi Sport i Formula E i 2017-sæsonen.

Uanset hvad så efterlader det et gabende hul i Le Mans-serien, hvor Audi har været en dominerende factor i de 18 år man har deltaget. Det har resulteret i 13 Le Mans-sejre, ikke mindst med Tom Kristensen bag rattet. Formula E er sin tredje sæson, og at få Audi med et stort scoop for serien.

fullsizerender

BILER Fremtiden er forførende

På Le Mans efterlader det LMP1-serien med kun to store fabriksteams, i form af Toyota og Porsche, som nu overtager satsningen for VWolkswagen-gruppen. Der har været mange rygter fremme om at Audi ville trække sig ud, men de er hver gang blevet afvist som spekulation. I morges viste det sig altså, at historien var rigtig nok…