BANKSYS MALERI DOBBELT SÅ MEGET VÆRD

Man skulle tro at et maleri, der var halv makuleret, ville miste sin værdi, men hvem det end var som købte Banksys nu berømte værk “Girl With Baloon” kan have gjort en meget god forretning …

 

Det er muligvis kun Banksy som finde på at makulere sit eget maleri, og umiddelbart skulle man tro, at det ville få prisen til at falde. Men hvis man tror den slags har man tydeligvis ikke forstand på kunst. For efter det mest Banksy af alle Banksy-agtige stunts, hvor maleriet “Girl With Baloon” kørte halvvejs gennem en indbygget makulator øjeblikket efter det var solgt for ét million pund (eller 8,2 millioner kroner) hos auktionshuset Sothebys i London, så er værdien på maleriet faktisk steget.

peugeot-e-legend-concept-14-1

BILER Mon dieu, Pøsjø!

Faktisk mener man at den megen medieomtale af Banksys maleri har fået værket til at stige til det dobbelte i værdi, ifølge valuaeren Joey Sayer, som udtalte til Evening Standard at det sandsynligvis ville kunne sælges for to millioner britiske pund, hvis det kom på auktion nu.

Sothebys chef for moderne kunst i Europa udtalte, at de ikke tidligere havde stået i en lignende situation, og derfor stadig var travlt optaget af hvad de skulle gøre. Men selv om køberen muligvis holdt vejret et øjeblik, så er der nok ingen tvivl om, at det er har været en ganske god forretning — forudsat at makulatoren ikke starter igen, naturligvis!