BEVERLY HILLS CAR CLUB

For den der drømmer om at finde den glemte klassiske bil i en lade, findes der en ganske særlig forhandler i Los Angeles, som har specialiseret sig i at sælge netop de gamle biler, som birkelig behøver noget kærlighed …

 

Du kommer aldrig til at løbe tør for overrestaurerede klassiske biler i Beverly Hills — eller som en engelsk specialist indenfor klassiske biler i sin tid kaldte dem “polished shitboxes”, der beskriver den slags biler, som typisk deltager i Concours d’Elegance, og stort set aldrig kører ved egen kraft, andet end den krævede distance til den årlige udstilling på Pebble Beach, og ellers fragtes rundt i lukket trailer.

IMG_6038

Ingen kan forklare hvordan en mint Citoën Mehari endte i Californien, men den kan blive din …

Det er det, der gør Beverly Hills Car Club så speciel. De har et showroom fyldt med køreklare og restaurerede klassikere, men det er den del af forretningen, hvor du går fra det ene “barn find” til det andet, der er interessant. Her finder du klassikere, som har brug for en kærlig hånd. Af og til en meget kærlig hånd. De er rustne, bulede og støvede. Men de kan køre, som regel lige akkurat. Derfra er det så op til ejeren at bringe dem tilbage til livet, hvilket er det mange foretrækker.

Der er en hel lagerhal fyldt med Porsche 911’ere i alle afskygninger, der er E-typer, American Heavy Metal, en Citroën Mehari (som ingen kan give en rimelig forklaring på hvordan endte i Californien, eller hvordan er blevet holdt i så god stand …), britiske roadsters, en Citroën SM som tydeligvis har været flamberet — og som ikke ligner noget, der nogensinde vil køre igen, men som mekanikerne ikke nænner at skille sig af med, for der kunne jo være en del de manglede en dag.

IMG_6091

Der går noget tid inden den gamle E-type er ude og køre igen, men en dag så sker det uden tvivl

Der er også Ferrari’er som 308’ere og 360’ere, og en enkelt Mondial. Der er i det hele taget alt hvad hjertet kan begære af projekter, for den, der enten har penge nok til at betale sig fra det, eller vil bruge nogle år på at gøre drømmen til virkelighed. Og den store fordel er at priserne er derefter.

“Der er rigtig mange kunder som holder af tanken om, selv at bygge deres drømmebil op fra bunden,” siger James, der er en af sælgerne.

Og ‘rigtig mange’ er efter amerikansk standard virkelig mange. For Beverly Hills Car Club sælger omkring 1.200 biler om året til kunder fra hele verden. Eller hvor vil du ellers finde en klassisk Porsche 911 til 12.000 dollars? Den kræver en del, før den bliver som den var engang, men der er som bekendt intet, der ikke kan lade sig gøre, og om ikke andet, kan du bruge mange timer på at gå omkring og drømme i de fire lagerhaller, om de mange timer, du skal bruge hjemme i garagen …

IMG_6079

Porsche 911 i alle afskygninger og til priser helt ned til 10-12.000 dollars. Men så kræver den en del arbejde, naturligvis …

Du finder Beverly Hills Car Club her