BULLITT-MUSTANG FUNDET!

Mange troede at den originale Mustang fra McQueens klassiske film Bullitt var gået til, men den viste sig at have tilhørt den samme familie i 40 år

 

Der er få filmbiler som er så velkendte som den grønne Ford Mustang fra 1968, som Steve McQueen kørte i filen Bullitt, som var med i den klassiske biljagt med den sorte Dodge Charger gennem San Fransiscos gader. I årtier var den almindelige opfattelse at bien var gået til, men den var nu blot gemt væk. Nu vender den tilbage, lige i tide til filmens 50-års jubilæum og til at Ford kan introducere en Bullitt-udgave af den nye Mustang.

17c922-02-1

BILER Jo, det er den nye G-klasse

Da Warner Bros. i sin tid var færdige med at filme, solgte man de to biler som blev brugt til indspilningerne. Den ene gik til en privat køber, og den anden blev sendt til skrotning, da den var temmelig medtaget efter de mange flyvehop og stunts over San Fransiscos bakkede gader.

Den sidste blev nu aldrig skrottet, mens fundet i Californien, og den anden endte i en privat samling. Ejeren, Robert Kiernan, døde i 2014, og da hans søn overtog bilen, skrev han til Ford så de vidste hvor den legendariske Mustang befandt sig.

ares-project-panther-01

BILER Her er Project Panther

Steve McQueen prøvede flere gange at købe bilen, og tilbød Kiernan at finde en tilsvarende Mustang, men Kiernan var ikke villig til at sælge. Det var faktisk hans kone, der var skolelærer i New Jersey, som kørte rundt i den, og da koblingen gik i 1980 blev den gemt af vejen i en garage. På det tidspunkt havde den tilbagelagt 65.000 miles.

At dømme ud fra billederne er den stadig i original stand, malingen er fadet og der er rustpletter her og der. Sean Kiernan har ingen planer om at sælge bilen, men det rigtige tilbud kan være svært at sige nej til. Et forsigtigt bud lyder på, at McQueens gamle Mustang kunne indbringe fire millioner dollars på auktion — eller små 24 millioner kroner …