DAGENS NUTTEDE ELBIL

NOBE er indtil videre kun en computertegning, men en prototype skulle være på vej, og hvis det lykkedes, er der ganske enkelt tale om den mest charmerende trehjulede elbil verden endnu har set

 

Indtil videre er NOBE kun en computertegning, men en rigtig prototype er ved at blive bygget, siger firmaet bag, som har hjemme i Estland. Ingen tvivl om at inspirationen er hentet fra 50’erne og 60’erme, og fronten er tydeligt inspireret af Alfa Romeo Giulietta — mens resten er som en slags art deco-Messerschmitt kabinescooter. Alt i alt er den blot bedårende.

oreqfqsrfvghqa1hffu1

Bemærk den lille læderfarvede kasse forrest — det er det ekstra batteri som kan tages ud og lades op

Naturligvis er det en elbil, med en maksimal ydelse på 45 kW, eller små 60 hk, fordelt over tre motorer — en til hvert hjul (så den er trehjulstrukket, hvilket er noget helt nyt…) og rækkevidden er omkring 160 kilometer.

01-porsche-mission-e-concept-frankfurt-1

BILER Flere detaljer om Mission-E

Der er dog en lille detajle, som findes mellem fører og passager, i form af et ekstra batteri. Det er bundet ind i læder og konstrueret så du nemt kan tage det med og lade det op (eksempelvis på kontoret). Normalt driver det alt andet end motorerne, så du på den måde sparer på strømmen, men det kan også give yderligere 40 kilometers rækkevidde.

Det er en lille genistreg som gør opladning langt mere fleksibel, for et problem med ladestationer er jo, at folk ofte lader deres elbiler holde her langt længere end nødvendigt. Det er også muligt at bugsere bilen, og lade den på den måde — som efter en autocamper, eksempelvis.

113865-honda-urban-ev-concept-unveiled-at-the-frankfurt-moto-1

BILER Charmerende elbil fra Honda

Om NOBE bliver virkelighed? Der er nogle effektive folk bag, fra firmaer som RSMotorsport og RaceTech, der begge findes i Estland, og det siges at de har lånt alle de penge de kunne, for at få projektet i luften. Hvis prototypen kommer til at se ud som på tegningerne, kunne de godt stå med et hit, for 50’er-stilen er ganske enkelt helt rigtig, så måske vil vi snart se NOBE-ejere med små lædertasker diskret sluttet til elnettet på en café et sted, mens de nyder en latte inden de har strøm nok til at komme hjem ….

pytma7xgfgvgaplhv8jq