DEN DANSKE NYHED PÅ FRANKFURT

Der er en ny Suzuki Swift, og det betyder at der er en ny Swift Sport, der bliver den første med turbomotor, som lover 0-100 km/t på under otte sekunder, en egenvægt på 975 kg og en pris selv danskere har råd til

 

Danske bilafgifter er ligesom med vejret — alle snakker om det, men ingen gør noget ved det. Altså udover at snakke om det, så bilbranchen lukker ned, naturligvis. Trods de mange gode intentioner ved de danske bilister dog godt, at de også fremover vil blive brandbeskattet af alt der kan rulle på offentlig vej, så den offentlige sektor også fremover kan blive ved med at vokse.

honda-urban-ev-concept-front-3-4-1

BILER Skøn retro-elbil fra Honda

Den mest relevante nyhed for danskerne på årets internationale biludstilling på Frankfurt er derfor denne her — den helt nye Suzuki Swift Sport. Den første generation blev introduceret i 2005, og selv om den var e underdog fra dag ét, så fandt den hurtigt sit publikum.

Lidt problemer var der dog, blandt andet den lave gearing, til glæde for præstationerne, indtil du ramte motorvejen. Det burde der være taget effektivt hånd om nu, for først og fremmest får Swift Sport nu endelig en 6-trins gearkasse, der yderligere bliver forbundet til den turbomotor, som Suzuki i mange år lidenskabeligt forsvorede de aldrig ville bygge (indtil de byggede den), som afløser den gamle 1,6-liters sugemotor. Den nye turbo har 140 hk ved 5.500 o/min og 230 Nm allerede ved 2.500 o/min.

Brabus-G900-gear-patrol-1-v2-1940x1300

BILER Brabus går amok igen!

En anden finesse ved den nye Sport er at den har tabt sig — faktisk er den blevet 80 kg lettere og vejer nu blot 975 kg, hvilket giver et vægt/effekt-forhold på 6,9 kg/hk. At den vejer under et ton er vigtigt i en bil som denne, for det strækker kræfterne længere.

Indtil videre har man ikke offentliggjort nogen præstationer (fordi Japan …), men 0-100 km/t burde været klaret på omkring otte sekunder, og topfarten snige sig lige over 200 km/t.

Mercedes-AMG-Project-One-108

BILER Her er Mercedes-AMG Project One

Prisen? Den kender vi ikke, og selv om vi gjorde, ville vi stadig ikke kende den, fordi ingen ved hvad der sker med afgifterne, men forhåbentlig er de på plads inden den nye Suzuki Swift Sport ankommer i foråret 2018.