DET AUDI KAN …

Kan du tage motoren fra en VW Up og transplantere den til en Audi uden at miste fornemmelsen af tysk luksus og Vorsprung durch Technik? Det er ikke desto mindre det Audi har gjort med den mindste A3

 

Der er én ting som Audi gør bedre end stort set alle andre, og det er at give deres biler den der tyske luksusfornemmelse. Adi A3 Limousine føles ganske enkelt vidunderligt tysk og luksusagtig, også selv om den i dette tilfælde er forsynet med en 3-cylindret turbomotor med 116 hk. Det er i bund og grund den samme motor som du får i den hurtige VW Up, men hvis du ikke vidste det, havde du sandsynligvis aldrig gættet det. Det føles aldrig som om den ikke har kræfter nok, og den mangler i effekt, vinder den på personlighed. Den er sprød, som vi sagde i gamle dage, og turboen giver den 200 Nm som er der fra 2.000 til 3.500 o/min.

iPhone-8-Specs-and-Features-2-1200x800

GADGETS Otte måneder til iPhone 8…

Det eneste som afslører den er lyden, men selv lyden er tysk luksus, og uden tvivl resultatet af tusindevis af ingeniørtimer i et Audificeret og højteknologisk lydstudie et sted i Ingolstadt. Og så har den manuelt gear. Det skal den have. Du kan godt få med dobbeltkobling, men den er bedre uden — den er meget bedre uden — og så har du sparet de penge.

FullSizeRender_5

Den der fladskærm, som alle biler i dag skal være udstyret med, den kan forsvinde ned i instrumentbordet i en A3 …

Interiøret er som du kender det, hvis du nogensinde har siddet i en Audi. Det er på en og samme tid minimalistisk, elegant og intuitivt. Alting sidder lige præcis der hvor du forventer det sidder, alle knapper gør lige præcis det du forventer de skal gøre og døren lukker med lige præcis den der tyske luksusfornemmelselyd som du regner med. Og så er der en knap, du kan trykke på, hvorefter den fladskærm som alle moderne biler åbenbart skal være udstyret med, forsvinder ned i instrumentbordet, hvilket er en skøn detalje.

autodromo-monoposto-chronograph-01

URE Lækkerier fra Autodromo

Du sidder faktisk der bag rattet og prøver at finde et godt argument for, hvorfor du skulle købe en A4, når du kan få et bagagerum på din A3, selv om det faktisk er en lidt spøjs biltype på vore breddegrader. Det ville sandsynligvis se komisk ud med en 4-dørs Golf, men af en eller anden grund virker det på en A3.

Det samme med undervognen, der er tilpas sportslig til at fortælle dig, hvad det er, der foregår, men tilpas komfortabel til, at du ikke behøver bekymre dig. Med Sport udstyrsniveauet får du sportsundervogn (nå ja, sport og sport, men det hedder den i hvert fald…) samt Audi Drive Select som justerer speederens følsomhed, transmissionen, den aktive undervogn og vægtningen af styretøjet.

FullSizeRender_3

En anden turbo, men det er den samme motor som findes i topmodellen af VW Up, og det fungerer altså her

Eftersom du har manuelt gear og ingen aktiv undervogn, så er det to ud af fire funktioner som er overflødige, hvilket efterlader og med speederens og styretøjet, hvor forskellen ikke er ret stor, uanset om du kører Sport, Normal eller Individuel. Men sportssæderne foran er lækre, og standard i Sport, så hvis du vælger det billigere udstyrstrin, så kræver det læderindtræk, før du kan få sportssæder, og det koster altså lige 40.000 kroner.

FullSizeRender_15

BILER Test af Alfa Giulia QV

For prisen er altså også meget tysk. A3 Limousine starter ganske vist på 299.000 kroner, men som Sport og med ekstraudstyr løb testbilen altså op i 410.000 kroner, og det er alligevel også en slags penge for en Audi med tre cylindre, men du leaser den jo nok alligevel, ikke?

 

Audi A3 Limousine Sport 1,0 TFSI

 

Motor Turbo 1,0 R3, 12V

Ydelse 116 hk @ 5.000 o/min, 200 Nm @ 2.000 o/min

Præstationer 0-100 km/t 9,9 sek., topfart 200 km/t

Forbrug 21,7 km/l

Pris 316.385 kr.