DET HER ER VW’S NYE RALLYBIL

I årets udgave af det nådesløse Baja 1000 ørkenraid har Volkswagen indsat en ganske særlig racerbil — en folkevgnsbobbel fra 70’erne med en luftkølet 1,6-liters boxermotor som i de gode gamle dage

 

Det ligner en gammel folkevogn fra 70’erne fordi … det er en gammel folkevogn fra 70’erne. 2017-udgaven af det amerikanske Baja 1000 afholdes næste år, og i år er det 50-års jubilæet for det første løb, så VW deltager med en Beetle fra 1970, der er heftigt modificeret.

apollo-intensa-emozione-hypercar-15-1200x800

BILER Mød Intenza Emozione, en ny slags superbil

Den klassiske “Baja Bug” er et fast indslag i løbet, for selv om det er feltets mest motorsvage og langsomme biler, så er der stadig mange med — både i Baja 500 og Baja 1000, hvor de kæmer sig gennem ørkenen på smalle dæk og med luftkølede motorer.

c3vbwnalgmhxrwy8x797

Det er ikke hvad du kører, det er hvordan du kører … når du kører en Beetle fra 70’erne i Baja 1000 …

Det er meget få som gennemfører løbet indenfor tidsfristen på 33 timer, men intet indfanger ånden fra Baja bedre end en let modificeret Beetle, som har kæmpet sig igennem hele vejen. Dette år er der indtil videre 10 “stock” Beetles med, inklusive VW’s egen, der er en officiel fabriksbil.

OPEN

BILER Helvedes hot Hyundai

Den kører med en voldsomt modificeret affjedring, Fox-dæmpere og 15-tommer terrændæk fra BFGoodrich på … stålfælge! Og så fjernede man alle ruder, for efter 30 timer i ørkenen er de alligevel splintret eller raslet ud. Men motoren er stadig en 1,6-liters boxer, som kører med en Type 1 transaksel, der skal klare næsten 2.000 kilometer i ørkenen — selv om vintage-bilerne i Class 11 får lov til at tage en smutvej her og der, for ikke at gå helt til grunde.

Måske de der tyskere alligevel har sans for humor …