EN UHYGGELIG KOPI

At kineserne laver kopier af europæiske biler er ingen nyhed, mens LandWinds kopi af Range Rover Evoque er langt fra de tarvelige kinabiler vi tidligere har set, og nu gør briterne hvad de kan for at dæmme op for kina-kopierne …

 

Den kinesiske bilindustri bliver ved med at vokse, og på den ene side ejer og udvkler man Volvo, men på den anden side er kineserne mestre i at bygge kopier, som denne Range Rover Evoque-kopi, fremstillet af LandWind og kaldt X7. Det, der for alvor bekymrer, er at kopierne bliver bedre og bedre, akkurat som resten af kinesisk bilindustri.

airstream-globetrotter-luxe-01

GADGETS Når camping bliver cool

Jaguar Land Rover har naturligvis klaget til de kinesiske myndigheder, hvilket man dog ikke har fået meget ud af, og derfor kan man nu købe en LandWind X7 for en tredjedel af det en rigtig Evoque koster. De kinesiske myndigheder er mere optaget af at beskytte kinesiske produkter, end klager fra formåede europæiske prestigemærker.

Der var engang hvor produkter som LandWind var tarvelige kopier, men som det er tydeligt på billederne er finishen blevet meget bedre. Der er et infotainmentsystem, panoramatag, LED-kørelys og endda en 2-liters turbomotor under hjelmen.

048060-011-1024x768-1

BILER Køb en ny McLaren F1

Hvad skal Land Rover stille op? Jo, én ting man har gjort er, at man er holdt op med at vise konceptbiler. Det var derfor den nye Range Rover Velar blev præsenteret i Genéve i produktionsklar form, for selv om det ikke forhindrer at deres design bliver kopieret, så giver det i det mindste Land Rover et betydeligt forspring når det gælder om at få en ny model i produktion.