ET HUS AF PAP?

Et hus skabt i pap, der kan holde i 100 år, og ikke koster mere end en halv million kroner? Det er faktisk det en tegnestue i Holland har skabt, og resultatet er fabelagtigt!
Små huse er en bevægelse som griber om sig, ikke mindst som sommerhuse, og der er Wikkelhouse oplagt. Det er lavet af pap, men kan holde 100 år, vejer blot 500 kg og koster omkring en halv million kroner. Det er skabt af den hollandske tegnestue Fiction Factory, og er egentlig skabt til katastrofeområder, hvor der er brug for at få genhuset nogle mennesker hurtigt og effektivt.

BILER Test af Renault Kadjar

Det er bygget af pap, der limes til hinanden med en miljøvenlig lim, og vikles omkring sig selv, indtil den ydre form er stærk nok. Derefter behandles det med en vandafvisende film kaldet Miotex, som skal påføres engang hvert 30 år.

GADGETS Når en cykel bliver kunst

Konstruktionen gør det muligt at skabe et uendeligt antal forskellige størrelser og at koble flere enheder sammen, og fordi vægten er så lav, kan de nemt flyttes, hvis du skulle ønske det. Du kan indsætte vinduer og døre som du lyster, og det indre er beklædt med paneler i krydsfiner for at give en minimalistisk atmosfære. Køkken og bad kan tilføjes ved at bruge modulløsninger.

Se videoen nedenunder for mere…