ET ROLEX TIL 8,5 MIO KRONER?

Selv for et Rolex er det mange penge, men denne Daytona ’Paul Newman Dial’ er helt speciel, for der er kun fire andre kendte eksemplarer af netop denne model …

 

Hvis nogen troede markedet for klassiske biler var ved at gå bananas, så er det intet mod markedet for klassiske ure. Et Rolex, der havde tilhørt Paul Newman, blev for nylig solgt på auktion i New York for 17,8 millioner dollars — eller 116 millioner kroner — fordi der ikke blot var tale om et Daytona med den eftertragtede ‘Paul Newman-dial’, men selve det ur, Paul Newman selv havde gået med, og som han fik af sin kone, der havde skrevet en besked på bagsiden.

04-singer-dynamics-lightweighting-study-1

BILER Porschegasme …

Anledningen var at Paul Newman havde kastet sig over sin lidenskab for motorløb. Han begyndte at køre racerløb for alvor da han var fyldt 46 år, og kørte sit sidste løb da han var fyldt 70 år og 80 dage hvilket var ny rekord på det tidspunkt.

https_blogs-images.forbes.comcarolbeslerfiles201710square-1
Paul Newman med det selvsamme ur som blev solgt for over 100 millioner kroner …

Set i det lys er dette Rolex Daytona en ren foræring til blot 8,5 millioner kroner. Der er dog stadig tale om et ur, som vil pryde enhver samling, da det ikke kun er en ‘Paul Newman-dial’, men et i 18-karats guld. Lige præcis denne model, Ref. 6264, blev kun fremstillet i tre år fra 1969 til 1972, inden Rolex introducerede deres Oyster-urkasse og modellen blev sendt på pension.

https_blogs-images.forbes.comcarolbeslerfiles201710caseback

Inskriptionen på bagsiden af Paul Newmans’ Daytona fra Joanne Woodward om at han skal køre forsigtigt

Hvor mange der findes af denne model vides ikke, for ironisk nok solgte de aldrig ret godt. Rolex nedværdiger sig ikke til at svare på spørgsmål om den slags, men dem der ved lidt om den slags, siges at man kun kender til fire andre eksemplarer af 6264, hvilket gør det her til den femte.

For dem, med tilstrækkelig dybe lommer, kan man se nærmere på uret her.

DustyLamborghini_Reddit_autoblog_news

BILER Bedstes glemte Lambo