FUTURISK FAMILIEBUS

Nej, det er ikke en Golf GTI, men en praktisk MPV med plads til familien og mere til, som er værd at overveje, inden du forsøger at proppe hele familien ned i en crossover…

 

SUV- og crossovers er jo det helt store for tiden. Det er lige meget hvad det er, hvis du lige tilfører et par centimeter mere frihøjde, så kan vi ikke få nok af det — som Peugeot 2008, der et meget godt eksempel på, hvor langt du kan nå med meget lidt. Men det betyder faktisk at MPV-modellerne er blevet lidt overset, og det er faktisk en skam, for er det en familiebus du har brug for, så findes det ikke meget bedre end her.

C4 Picasso og den 7-sæders C4 Grand Picasso fik en helt ny platform, da den blev præsenteret i sin tid så den blev lettere, mere vridningsstabil og fik bedre proportioner — og alt sammen med en sund margin. Det er stadig en MPV med syv sæder i Grand-versionen som her, og PSA-gruppens program af 1,6-liters motorer med enten diesel eller benzin.

Ja, diesel vil jo nok være det naturlige valg for mange til så stor en bil, men der er faktisk også en 1,6-liters med 165 hk, som kunne være værd at overveje. Og den er stor — selv med alle syv sæder i brug, er der stadig et ganske rimeligt bagagerum. Hvis du leder efter en ’drivers car’, så ignorer protesterne fra din familie, og stop dem ind i en hatchback af en slags. Den kommer aldrig til for alvor at flyve gennem svingene, og C4 Grand Picasso er sat op til at levere komfort, ikke sport.

FullSizeRender_6

Hvis ikke der er plads til familien i en C4 Grand Picasso, så … er din familie for stor!

Det samme gælder interiøret. Du sidder godt, og langt fra forruden, hvilket understreger fornemmelsen af plads. Instrumentbordet består af et 12-tommers display og den 7-tommers touch-screen som du snart finder i samtlige modeller fra Citroën og Peugeot. Det betyder at du kan holde navigationsskærmene på den ene og lade klimaanlæg, radio og den slags være på den anden.

Du mærker også at Citroën har lært et og andet om at skrue et interiør sammen i de seneste år, for der er lækre materialer, et fedt læderrat og det virker godt skruet sammen (okay, gearvælgeren er en stilk, men du vænner dig til den…), føles mere luksuriøst end de japanske konkurrenter og tilpas futurisk til at være en Citroën.

En anden og vigtig nyhed er, at når du vælger automatic-optionen, så får du rent faktisk automatgear. Franskmændene har ikke kastet sig ud i at konstruere en dobbeltkoblings-transmission, men satser i stedet på et traditionelt 6-trins automatgear, i erkendelse af, at de fleste kunder nok er ligeglade, blot de slipper for at skulle sidde og træde på en kobling hele tiden — og så er merprisen kun 20.000 kroner, hvilket bestemt også er værd at tage med.

Så er der prisen, og skal du op i den veludstyrede Intensive, så løber den altså op i små 400.000 kroner med udstyrspakker som børnepakke, bakkamera og Drive Assist. Men den kommer mere eller mindre med alt det udstyr, du skal bruge — og lider du under de gamle dogmer med franske biler (hvornår var det egentlig sidst at Citroën måtte kalde biler tilbage? Præcis…) så kan du lave en serviceaftale på den for 143 kroner om måneden.

Det er faktisk en hel del futurisk familiebus for pengene, ikke?

 

Motor 1,6-liters turbodiesel, R4

Ydelse 120 hk @ 3.500 o/min, 300 Nm @ 1.750 o/min

Præstationer 0-100 km/t 13,5 sek., topfart 188 km/t

Forbrug 25,6 km/l

Pris 366.990 kr.