HYUNDAIS TESLA-DRÆBER

Hyundai har nu løftet sløret for den elektriske udgave af Kona, som med en rækkevidde på 469 kilometer overtrumfer selv Tesla Model 3, og uden tvivl også får en lavere pris …

 

Hyundai har løftet sløret for elbils-udgaven af den nye Kona, der uden tvivl både bliver billigere og får en længere rækkevidde end Tesla Model 3. Den største udgave af Kona får en rækkevidde på 469 kilometer, mens Tesla Model 3 må klare sig med 345 kilometers rækkevidde.

Hyundai Kona EV ser ud som de øvrige Kona-modeller (der blandt andet tæller en plug-in hybrid), men med en anden kølergrill. Det er også her hvor stikket til ladekablet findes.

Porsche-Cayenne-S

BILER Porsche er helt færdige med diesel … eller …

Rækkevidden bringes til veje med en 64-kWh lithium-ion polymer batteripakke der leverer strøm til en 200-hestes elmotor. Ifølge Hyundai er det en af de kraftigste elmotorer på markedet, og 0-100 km/t er klaret på 7,6 sekunder. Der er også en basisversion med en 39-kWh batteripakke har en rækkevidde på 300 kilometer og klarer 0-100 km/t på 9,3 sekunder.

kona-electric-interior-2-1

Interiøret i den elektriske Kona med den dominerende 7-tommers skærm med Apple CarPlay og Android Auto

Indvendigt for Kona det samme system som Ioniq med skiftepalerne bag rattet, hvor man kan justere hvor meget motoren skal bremse — og altså oplade batteriet. Det 7-tommers display i infotainmentsystemet kører både Apple CarPlay og Android Auto samt trådløs opladning af mobiltelefonen.

IMG_8275

BILER Bilen de kaldte hest

Der er alle sikkerhedssystemer (Lane Keeping Assist, Cross Traffic Alert, Blind Spot Warning m.m.), samt cruise control med stop-and-go til at gøre trafikpropper lidt mere overkommelige. Hvornår den kommer til Danmark og hvad den kommer til at koste vides endnu ikke, men alt taler for, at Hyundai vil være i stand til at levere den før Tesla er i stand til at levere en ny Model 3 …

hss-storage-midas-8f756789063d90bb3789957cd3fdb44a-206165320-1