JAGUAR BLIVER ELEKTRISK

Allerede i 2018 kan du gå ned til Jaguar-forhandler og bestille den nye I-Pace, der er Jaguars første elbil, designet af Ian Callum, med 400 hk og en rækkevidde på 350 kilometer

 

Hvordan gør du elbiler mere sexede? Jo, en af mulighederne er at forvandle dem til crossovers. Det har Tesla gjort med Model X og Audi vil gøre det med E-tron Quattro i 2020, men inden da, kommer der en elektrisk Jaguar.

Det er er Jaguar I-Pace Concept, der følger efter F-Pace SUV-modellen, og som Jaguars øvrige program er designet af Ian Callum. Men det er ikke kun en konceptbil – Jaguar kommer rent faktisk til at sætte den i produktion, og ikke i 2020, men allerede i 2018. Desuden har de en historie med at tage deres konceptbiler og sætte dem i produktion med ret få ændringer, så der er en god chance for, at det er sådan her den ender med at se ud.

Jaguar præsenterede den nye I-Pace på den internationale biludstilling i Los Angeles, naturligvis med virtual reality pressekonference. Men i virkeligheden er det mere imponerende at det rent faktisk er lykkedes Jaguar at overhale selv Audi indenom, og endda med to år. Lidt mere bekymrende er det nok for Tesla, som efter at have haft markedet for premium-elbiler for sig selv, nu bliver overfaldet af det ene high-end brand efter det andet.

I-Pace drives af en 90kWh lithium-ion batteripakke, monteret i bunden af bilen, som sender kræfterne til to elmotorer. Den har en rækkevidde på 350 km (selv om det kan ændre sig inden 2018) og med små 400 hk, som sikrer en acceleration fra 0-100 km/t på omkring fire sekunder. Lige så imponerende er det at ladetiden for batteripakken skulle være to timer, selv med en normal 50 kW ladestander.

Designet er ikke så chokerende som Tesla Model X, og Callum syntes at ville normalisere elbilernes udseende. Men vil folk købe den? Det er ikke til at sige — elbilerne har det hårdt lige nu men det skader naturligvis ikke at se godt ud…