JO, FERRARI BYGGER EN SUV!

Det er ikke mange år siden at Fiat-chefen Sergio Marchionne kategorisk afviste enhver snak om at Ferrari nogensinde skulle bygge en SUV-model, men nu har samme Marchionne bekræftet, at den er på vej …

 

Sergio Marchionne, topchefen i Fiat-Chrysler Auto og manden som i det skjulte er ved at afhænde Alfa Romeo til Indien, sagde i august at man “sandsyligvis” ville lave en Ferrari SUV, efter i længere tid at have nægtet det nogensinde kunne komme på tale, og så sent som i februar 2016 udtalt at, at e SUV fra Ferrari “bliver over mit lig”. Så enten er befinder Marchionne sig i en zombie-lignende tilstand, eller også har han skiftet holdning, for på børsen i New York bekræftede han, at der kommer en SUV fra Ferrari.

 

Koenigsegg2VIDEO Koenigsegg slår rekord fra 0-400-0 km/t

Ifølge Marchionne er Ferrari nu 30 måneder væk fra at præsentere den nye højbenede model som med stor sandsynlighed også vil blive den første Ferrari med bagdøre. Men Marchionne efterlod sig selv med en bagdør, for Ferrari vil ikke bygge noget så ordinært som en Sports Utility Vehicle, det siger sig selv.

Der bliver tale en helt ny klasse, der fremover vil blive kendt som FUV — for Ferrari Utility Vehicle. Det, der kendetegner en FUV er, at den er mere eksklusiv og sportslig og langt mindre SUV-agtig end en SUV, og derfor bliver produktionen også begrænset, som Marchionne påpegede — sandsynligvis til hvor mange rigmænd der findes i Dubai, hvis nabo netop har bestilt Lamborghinis kommende SUV-model, Urus …

20171006_01_02_low

BILER Deprimerende, Toyota …

Som illustrationen vil den kommende FUV blive baseret på den firehjulstrukne GTC4 Lusso-platform, og der vil uden tvivl komme en version med hybridteknologi fra LaFerrari. Der er heller ingen tvivl om at det giver finansiel mening. Ifølge Bloomberg forventer Marchionne at man vil sælge 2.000 eksemplarer om året, hvilket er en forøgelse på 25 procent i forhold til de 8.000 biler man solgte i 2016, og tæt på de 10.000 biler som Marchionne mener er en magisk grænse for Ferrari.