KØB MCQUEENS HJELM FRA LE MANS

Både den køredragt og den hjelm, som Steve McQueen bar i filmen Le Mans, kommer under hammeren i New York i december, og fans af Mr. Cool kan godt begynde at spare på nu …

 

Det kan godt være at du ikke ligner Steve McQueen, men det er der jo for fanden ingen som gør. Men hvis du har en halv million dollars du ikke ved hvad du skal bruge til, så kan du i hvert fald være klædt som legendariske film, Le Mans. For den Hinchman køredragt og Bell hjelm som McQueen havde på i filmen, kommer nu på auktion hos RM Auctions.

048060-002-1024x768-1

BILER Køb en ny McLaren F1

RM Auctions regner som sagt med, at de i alt tre dele vil indbringe et sted mellem 400.000 og 500.000 dollars, altså omkring tre millioner kroner, når de kommer under hammeren på deres Icons auktion i december i New York. Og det er den som byder mest på dagen der kommer til at gå hjem med det, for der er ingen mindstepris — eller no reserve, som man kalder det.

screenshot-27

Jo, det her er faktisk den hjelm som McQueen bar i filmen, men prisen bliver også derefter …

Filmen Le Mans var et gedigent flop da den fik premiere i 1971, men siden da er den blevet kult og har en solid fanskare, både blandt motorsportsentusiaster og filmfolk, som beundrer McQueens kompromisløse tilgang til optagelserne — hvor en hel del faktisk blev skudt i selve 24-timers løbet på Le Mans i 1970.

FullSizeRender

BILER Kongen af Volvo

McQueens er måske ikke det første man forbinder med den amerikanske stjerne, for de fleste vil nok tænke på hans Persol-solbriller og rullekravetrøjen fra Bullitt fra 1968. Men dragten med Gulf-striberne er uden tvivl den mest cool køredragt som nogensinde er vist på film.

screenshot-28