KONA KØRER 500 KM PÅ EL

Den nye Hyundai Kona komme i en version med elmotor, som siges at være klar allerede næste år som den første eldrevne mini-SUV, og siges at ville få en rækkevidde på op til 500 kilometer

 

Mens Tesla kæmper med at få produktionen af den nye Model 3 i gang, og Volkswagen stadig er et par år for at lancere konkurrenten som indtil videre kun heder ID, så kan det meget vel blive Hyundai som overhaler dem alle sammen indenom. Inden 2020 vil Hyundai lancere intet mindre end otte nye elbiler, 11 plug-in hybrider og to modeller med brændselsceller.

airstream-globetrotter-luxe-03

GADGETS Når camping bliver cool

En af de vigtigste modeller i den satsning kommer allerede næste år, i form af eldrevet udgave af den nye Kona. På et marked som ikke kan få nok af små SUV’er, bliver Kona den første, der kommer som ren elbil.

Kona kommer også med forskellige batteripakker, hvor den største bliver på 64,2 kWh. Hvad det giver i rækkevidde vides endnu ikke, men ifølge rygterne sigter Hyundai på 500 kilometer ifølge den meget tilgivende NEDC-cyklus, hvilket sandsynligvis betyder en reel rækkevidde i praktisk brug på 300-350 kilometer, hvilket burde række for langt de fleste.

ferrari-suv

BILER Jo, Ferrari bygger en SUV

En anden ting som gør Kona interessant er, at Hyundai og Kia har vist sig at være vældig gode til at levere den slags produkter til fornuftige priser (hybrid-modellen Ioniq er små 100.000 kroner billigere end Toyota Prius …).