LÆKKERIER FRA LONGINES

Der findes mange vintage-inspirerede ure, men Longines trykker på alle de rigtige knapper med den nye Aviation Big Eye, der er et reissue af en militærmodel fra 70’erne

 

Har du glemt Longines? Det er synd, for det schweiziske urmærke har eksisteret siden 1832, og selv om man undervejs har haft både op- og nedture, så eksisterer mærket stadig i bedste velgående. De seneste år har man haft stor succes med vintage-inspirerede modeller, og nu har man så sendt en ny model på markedet inspireret af 70’erne kaldet Longines Aviation Big Eye.

ss-03-1

BILER Den danske nyhed på Frankfurt

Ifølge Longines selv er det et reissue af i model fremstillet til militæret i 1971, hvilket ses på minuttælleren som er større end de øvrige sub-dials på skiven, så den er nemmere at aflæse — og det er også her navnet ‘Big Eye’ kommer fra. På samme måde er urskiven forsynet med ganske store arabiske tal, som dermed er nemmere at aflæse i mørke mod den sorte skive.

113865-honda-urban-ev-concept-unveiled-at-the-frankfurt-moto-1

BILER Hondas retro-fremtid kommer i produktion

Urkassen er i den voksne størrelse 41 millimeter og hjertet er Longines Cliber L688 automatic værk, mens det hele rundes af med rustikt udseende læderrem. Der findes masser af vintage-ure, men det er få af dem der synes så velkomponerede som Big Eye, specielt når man tager prisen i betragtning, for den ender lige under 20.000 kroner.