LAMBORGHINIS FØRSTE ELBIL …

Kommer Lamborghini med en elbil? Ja, det første tegn er her, i form af konceptbilen Terzo Millennio, som bruger avanceret tekniologi som kondensatorer og nanoteknologi for at afløse den traditionelle batteripakke

 

Mød Terzo Millennio, italiensk for det tredje millennium, bygget sammen med MIT i USA og et koncept på det, der kan blive Lamborghinis første elbil. Ingen tvivl om at det er en Lamborghini, men altså uden en V12. Eller en V10. Eller så meget som en forbrændingsmotor.

Der er noget seriøs teknologi her, først og fremmest Supercapacitor Energy Storage i stedet for noget så traditionelt som batterier. Superkondensatorer som det også hedder bruges allerede i minde skala i moderne biler, som med start/stop-systemer, men Lamborghini og MIT vil altså bruge dem som en batteripakke, hvilket dog stadig kræver nogle tekniske gennembrud. Man overvejer også batterier i kulfiber og komposit med nanoteknologi, hvilket man mener både vil reducere vægten og reducere afladningen af batterierne.

Screen+Shot+2017-11-05+at+10.23.15+AM

VIDEO 457,3 km/t i en Koenigsegg!!!

Naturligvis har den firehjulstræk (som Lamborghini elsker på grund af Audi), og her med en elmotor placeret i hvert hjul, mens karrosseriet er kulfiber som bruger en ny teknologi med “nano channels”, som er en historie værd i sig selv.

Lamborghinis største udfordring er at få Terzo Millennio til at lyde som en Lamborghini, og man kigger nu på hvordan den skal lyde (en båndoptagelse med en V12-motor vil være for nem en løsning …). Om den kommer i produktion? Nej, det er kun et koncept, men et blik i hvor Lamborghini vil bevæge sig hen i en “post-fossil” fremtid, hvis man kan kalde den det.

All-New Hyundai i30 N (1)

BILER Helvedes hot Hyundai

Spørgsmålet er så hvem der har lyst til at leve i en verden uden Lamborghinis V12.