NEJ, DET ER IKKE EN TESLA .. ELLER …

Dette er ikke en Tesla, men en Youxia Ranger X, en elbil fra Kina, der synes lidt for fascineret af David Hasselhoff og — muligvis — er en lette kamoufleret Tesla, når det kommer til stykket …

 

Det her er en mærkelig historie af den slags, der kun kan finde sted i Kina. Det er ikke en Tesla, skønt der, akkurat som Tesla Model S, er tale om en elbil. Firmaets navn er Youxia og modellen hedder Range X. Og fronten som ligner Tesla? Der finder du Youxias ‘Y’-emblem, som ligner Teslas ‘T’ emblem en hel del, selv om det er et hologram (jo, et hologram …) som også kan vise en emoji eller tekst efter eget valg, samt det røde pong-display fra KITT i Knight Rider (efter 80’ernes tragiske David Haselhoff TV-serie …).

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjE0NTMxNjE7czoxOiJ3IjtpOjMyMDA7czoxOiJoIjtpOjMyMDA7czoxOiJjIjtpOjA7czoxOiJzIjtpOjA7czoxOiJrIjtzOjQwOiJmMjNlYjJhZjg3ODU3MjhjMDc4MmE4ZDA5M2M4OTRjMmNlODMyZmYyIjt9

BILER Sex fra Mazda

Faktisk kaldes infotainmentsystemet KITT, og siges at være baseret på Googles AndroidAuto som styres fra den centrale 17-tommer skærm (akkurat som en Tesla Model S), og hvor ejeren blandt andet kan vælge forskellige lydspor, fra eksempelvis Jaguar eller Ferrari. Navnet Youxia kan oversættes til “travelling knight” så der er bestemt nogen som har set for meget Hasselhoff i udviklingsafdelingen.

tesla-rip-2-004

Youxia viste en prototype i 2015, men siden har der været stille fra den kinesiske Tesla, som måske er en Tesla …

Alligevel er der ikke meget som tyder på at Youxia Range X bliver til noget, for CarNewsChina undersøgte sagen og nåede frem til den konklusion, at Range X faktisk er en Tesla Model S, som blot er lettere ombygget, med samme akselafstand, samme døre og såvidere.

unnamed(2)

MODE Gentleman bruger kørehandsker

Der siges også at være en del konflikter med investorerne, da de ikke måtte se interiøret (måske fordi det så lidt for Tesla-agtigt ud?). Men Youxia lover stadig 0-100 km/t på under seks sekunder og en rækkevidde på 500 kilometer, mens batteriet kan lades helt op på en halv time — samt en pris på det halve af en Tesla Model S.

Firmaet viste en prototype i 2015, men siden har der været mistænkelig stille omkring Youxia …