OFFICIELLE BILLEDER AF FISKER EMOTION

Sidste år viste Henrik Fisker at de første billeder af hans kommende elbil, og nu er den så officielt præsenteret på den store elektronikudstilling i CES i Las Vegas, og hvis alt går efter planen, vil den gå i produktion næste år

Den danske bildesigner Henrik Fisker har nået mere end de fleste i bilverdenen. Han har designet biler som BMW Z8 samt Aston Martin DB9 og V8 Vantage, og haft sit eget bilmærke som kortvarigt Fisker Karma, der var en hybridbil som blev skabt før verden og teknologien var helt klar til hybridbiler.

Det har nu ikke stoppet Fisker, og sidste år annoncerede han at han var klar med en ny elbil med navnet Fisker Emotion. På CES i Las Vegas har Fisker officielt præsenteret den nye elbil og nogle af specifikationerne, og som altid med en elbil mistænker du, at den holder lidt mere end den kan love.

IMG_7805

BILER Danmarks billigste plug-in hybrid

Først er der rækkevidden som oplyses til at være “over 640 kilometer” på en enkelt ladning. Dertil kommer at bilen kan hurtiglades ved at benytte Fiskers UltraCharger-teknologi på ni minutter, ikke til 100 procent, men til 160 kilometers rækkevidde. Hvor mange UltraChargers som Fisker planlægger at opstille og hvornår melder historien intet om, men akkurat som Tesla skal Fisker altså også have sine egne ladestationer.

Som det er tendensen nu er interiøret med touch screens, og døre so åbner opad både for og bag, samt et specialudviklet glastag, som kan tones individuelt over hver plads. Fisker Emotion bliver også selvkørende på niveau 4, og udstyret med fem lidarsensorer så den kan overtage en del af kørslen selv.

uber-robot-air-taxi-07

GADGETS Uber vil flyve dig …

Hvis alt går som forventet, og det gør det jo ikke altid med nye elbiler, så starter produktionen i 2019, mens prisen i USA bliver små 800.000 kroner, eller det dobbelte af en Tesla Model S P100D. En af de ting som Fisker arbejder med er en ny type ‘solid state’ superbatterier, hvor man op blot et minut kan lade nok strøm til 500 kilometers rækkevidde. Og som altid er superbatteriet lige om hjørnet, hvilket i følge Fisker betyder 2023 ..