OH, EN CARRERA RS TIL SALG…

Det blev kun fremstillet 2.282 eksemplarer af Porsche 911 Carrera RS, og derfor er de det rene guldstøv i dag. Nu er en af de sjældne fugle dukket op til salg i Vejle, og den fylder os med et umætteligt begær

 

Af alle de biler som den legendariske racerkører Walter Röhrl har i sin garage, der er hans 911 Carrera RS hans erklærede favorit. Og generelt betragtes den som en af de fineste kreationer fra Porsche nogensinde, sandsynligvis kun overgået af 2,7 RS fra 60’erne.

91PFID8+-zL._SL1500_

GADGETS Åh ja, en bacon toaster!

RS står for Rennsport, og modellen da blev præsenteret på den internationale biludstilling i Genève i 1991, brød den alle traditioner. Det var ikke bare en 911, den var en 911 pur sang. Karosseriet var punktsvejset i motorsportsafdelingen hvor hver eneste Carrera RS blev håndbygget, efter at være taget fra det normale samlebånd på fabrikken i Züffenhausen, akkurat som de racerbiler man byggede til Carrera Cup.

3

Forestil dig at synke ned i de skålformede sæder og starte den klassiske 6-cylindre boxermotor …

Interiøret var minimalistisk helt ned til dørhåndtagene, der er stropper i lærred. Der var stort set ingen støjdæmpning, som kunne komme i mellem føreren og den metalliske baryton fra den blueprintede 3,6-liters boxermotor med 260 hk som, selv når den pludrer i tomgang, lyder som en Le Mans-racer fra 60’erne.

alo-smartphone-concept-starck-olivet-2

GADGET Fremtidens smartphone er her nu

Aircon? Nein. Elsæder? Warum? Elruder? Ach, das ist nur für Mercedes! Det vejede for meget, og derfor endte egenvægten på 1.230. men køreglæde er der til gengæld i så rigelige mængder hjulpet på vej af en undervogn som er så stiv, at det blot kræver et forhjul oppe på kantstenen, så hænger baghjulet og svæver i luften.

Prisen? Ja, den er 1,35 millioner kroner plus det løse, men der er ingen tvivl om, at det vil en Carrera RS uden tvivl hente hjem i de kommende år. Bilen står til salg hos MYGARAGE i Vejle og du kan se den her.

Koenigsegg-Bike-5-960x640

BILER En Koenigsegg mototcykel? Åh jo …