PORSCHEGASME

Singer har nu endelig præsenteret det Dynamic Lightweigthing Study de har skabt sammen med F1-teamet Williams som med en vægt på 980 kg og 500 hk fra en sugermotor skabt med legenden Hans Mezger, tager verdens mest perfekte Porsche til den uundgåelige kulmination

 

Hvis du har penge nok og en Porsche 964, så kan du bede Singer om at lave noget særligt ud af den. Singer tog kontakt til Williams Advanced Engineering og i løbet af to år skabte de Singer DLS (for Dynamics and Lightweighting Study). Resultatet er en 964 som har fået barberet vægten ned til 980 kg og kræfterne op til 500 hk.

IMG_7933

BILER The Stinger

Singer og Williams arbejdede sammen med Porsches motor-legende Hans Mezger, der skabte den såkaldte “Mezger engine” som vand Le Mand i 911 GT1 i sin tid og senere blev benyttet i 997- og 996-generationen af 911 GT3. Den 6-cylindrede boxer som de skabte til Singer DLS er modificeret med dobbelte overliggende kastaksler, ventiler i titanium, lettere gasspjæld, et nyt smøresystem og F1-inspirerede fuel injectors, og de 500 hk ankommer først ved 9.000 o/mim. Og en forkortet Hewland-gearkasse har gjort det muligt at rykke maskineriet længere ind mod midten af bilen.

57-singer-dynamics-lightweighting-study-1

Williams sende karrosseriet gennem den samme analyse af computational fluid dynamics so bruges til F1-racerne for optimere aerodynamikken, og eliminerer lift på forakslen (et klassisk 911-problem …) mens kanaler i taget optimerer luftstrømmen og ducktail spoileren.

Yema-Superman-Heritage-2018-reedition-automatic-ETA-4

URE Vintageur på budget

Med designet har Singer bevæget sig videre end den ‘normale’ model, for DLS er langt mere aggressiv både ud- og indvendig, selv om den ikke kunne være andet end netop en Singer. Karrosseriet er naturligvis helt i kulfiber og Williams har jagtet overflødig vægt alle steder. Der vil blive fremstillet 75 eksemplarer i alt, og på Goodwood Festival of Speed vil det være muligt at se en køre og en anden udstillet mellem seks andre Singer solgt på det engelske marked.

Ingen tvivl om at verden har mere brug for Singer nu end nogensinde før, hvor selv Porsche har besluttet sig for at lancere en 911 med hybrid …