PUTIN VIL HAVE EN TESLA

Den russiske præsident Vladimir Putin har intet mod Tesla og elbiler, selv om det kræver både mange penge og en hel del tålmodighed at være Tesla-ejer i Rusland

 

I forbindelse med Russian Energy Week, der er et forum om energi som afholdes i Moskva hvert år, spurgte en journalist den russiske præsident, Vladminir Putin, om han kunne forestille sig at bruge sine hårdt tjente rubler på en Tesla. Hans korte svar var: “Hvorfor ikke?”

Derefter uddybede Putin sit svar med at han godt kunne lide “lette, hurtige og effektive elbiler, specielt de nye” og tilføjede at han var “I Rusland er vi meget åbne, vi køber og sælger — vi køber alt, der er nyttigt for os og sælger alt vi kan tjene penge på.”

rezvani-tank-side-1

BILER Hot Wheels i fuld størrelse

Med hensyn til elbiler mener præsidenten af de er gode i byerne, fordi de reducerer forurening hvor der bor mange mennesker, men samtidig i Rusland giver biler som kører på naturgas mere mening. Og Rusland er som bekendt verdens næststørste eksportør af naturgas.

18nc9kyotagimjpg

Lada præsenterede for nogle år siden Putin for denne særlige macho-udgave af offroad-modellen Niva

Men Putins kommentar om “Hvorfor ikke?” burde i hvert fald være en motivation for Tesla, som lige nu overvejer at etablere sig i Rusland. Det vil også være motiverende for de omkring 300 russiske Tesla-ejere, der har betalt omkring det dobbelte af hvad en Model S typisk koster, for at importere den til Rusland (som lægger heftige afgifter på den slags moderne nonsens), og yderligere måtte acceptere at eksempelvis Teslas AutoPilot er deaktiveret, da den slags er ulovligt i Rusland.

stelvio-03

BILER Alfa Romeo bliver indisk?!?

Derudover har de russiske Tesla-ejere begrænset adgang til ladestationer, og har selv måtte investere i et servicecenter, så deres biler kan holdes kørende, mens de venter på at Elon Musks moderskib ankommer …