SENNAS MCLAREN SOLGT

Traditionen tro holdt Bonhams en stor auktion over klassiske biler op til F1-løbet i Monaco, og hvis man havde haft penge nok, kunne man have købt den McLaren som Senna kørte til det, der blev hans sidste sejr i Monaco

 

Det var aldrig den store spænding i weekendens Grand Prix i Monaco, hvor det kun blev til en enkelt overhaling. Det, der var mere interessant, fandt sted inden løbet, hvor auktionshuset Bonhams svang hammeren over nogle klassiske F1-biler, ikke mindst Sennas McLaren-Cosworth Ford MP4/8A.

Skærmbillede 2018-05-25 kl. 10.33.04

BILER Er Musk blevet som Trump?

Det var den samme bil som Ayrton Senna vandt netop løbet i Monaco i det år, selv om 1993-sæsonen ikke var noget at prale af. McLaren endte med at tage andenpladsen i mesterskabet bag de højteknologiske Williams-racere, som yderligere blev kørt af Sennas ærkerival, Alain Prost.

senna-s-1993-mclaren-sells-for-e4-2m-in-monaco-5830_16511_969X727

Senna på vej mod sin sidste sejr i Monacos gader, hvor han slog Alain Prost i Williams

Det var Sennas sidste sæson hos McLaren, og den brasilianske stjerne gav sine fans flere store løb. mP4/8A var faktisk meget avanceret med aktiv undervogn, traction control og en semi-automatisk gearkasse. Motoren var til gengæld en kunde-motor fra Cosworth, da Honda, som ellers havde leveret motorer til McLaren, havde trukket sig ud af F1 året før, og Renaults dominerende V10’ere var forbeholdt Williams.

IMG_8634

BILER “Bare køb en Golf, ikke?”

I Monaco betød motoren dog mindre end køreren og Senna vandt løbet for det, der altså blev sidste gang. Derfor var der også stor interesse blandt samlere og det afgørende bud endte med at falde ved 4,1 milioner euro — eller små 31 millioner kroner.