SLUT MED PORSCHE OG DIESEL

Rygterne har løbet et stykke tid, men nu er det officielt. Det er ikke længere muligt at købe en Porsche med dieselmotor, for diesel-versionerne af Macan, Cayenne og Panamera blev indstillet allerede sidste uge  

 

Det var den tidligere Porsche-chef, Wendelin Wiedeking, der i sin tid udtalte, at der aldrig ville komme en Porsche med dieselmotor, for “livet begynder ved 5.000 o/min og der slutter det med diesel”.

udeobvpbehaffv3ycqps

MOTORSPORT Alfa tilbage i Formel 1

Der kom som bekendt Porsche-modeller med diesel, som Porsche ganske vist modificerer til deres dieselmodeller, men som i bund og grund stammer fra Audi. Og Audi har clusterfucket sig selv over flere omgange sammen med Volkswagen med ‘Dieselgate’, der er en skandale som nægter at dø. Først så det ud til at man ville være i stand til at slippe fra det med en erstatning, men uden noget stort tab af prestige, men den blev ved med at ulme — og nu hvor Mercedes er under anklage for at have brugt samme metode, kan det hele flamme op igen.

pana-006

“Livet begynder ved 5.000 o/min, og der stopper diesel,” som Porsches tidligere chef, Wiedeking, i sin tid påpegede …

For Porsche er problemet at man risikerer at blive rodet ind i den næste omgang af dieselskandalen, der ser ud til at have gjort mere skade på Audis image end først antaget, flere storbyer arbejder på at forbyde dieselmotorer og dieselbiler er blevet usælgelige i USA. Desuden er dieselmodellerne kun 15 procent af Porsches årlige salg, efterspørgslen falder og man har en stor satsning på elbiler som starter allerede næste år.

row_5188

BILER Sådan vil Porsche knuse Tesla

Det betyder at produktionen af dieselmodeller hos Porsche stopper øjeblikkeligt. Faktisk forlod de sidste dieselmodeller fabrikken i sidste uge, ifølge Autovar, og der kommer ikke flere. Dieselmodellerne af Macan, Cayenne og Panamera er fortid nu, udover de biler, som allerede står hos forhandlerne.

En anden del af historien er, at det åbenbart ville være for kostbart at få dieselmotorerne fra Audi til at overholde emissionskravene, hvis de skulle levere de præstationer Porsche ønskede — elbiler og hybridteknologi ses ganske enkelt som en bedre løsning. Men dieselgate er ikke slut endnu. Spørg bare Mercedes og Audi om det …