SPARE-CABRIOLET

A3 Cabriolet er en af de nye Ultra-modeller, men du kan ikke kun spare på de dyre dråber — der er også en hel del penge at spare, i forhold til næste trin i Audis cabriolet-program

 

Det her ’Ultra’ har ikke noget at gøre med, at den er ultra-cool eller ultra-lækker, men helt i tidens trend, at den er ultra-sparsommelig. Så du burde altså, teknisk set, være i stand til både at køre cabriolet og 20,4 km/l. Det sidste er, også helt i tidens trend, nok lidt en teoretisk størrelse, for det bliver nok nærmere 14-15 km/l, og så skal du endda køre pænt. Det er der nu ikke noget usædvanligt i — Audi er ikke de eneste som lider under den ikke særlig tidsvarende målemetode vi bruger i dag, når vi skal finde ud af, hvor langt vore biler kører på literen.

Den første A3 Cabriolet ankom først fem år efter hatchback-modellen, men denne gang tog det kun 18 måneder. Der er også en anden fordel. For mens den første A3 Cabriolet var baseret på hatchback-modellen, så er den nye bygget på sedan-versionen A3 Limousine. Først og fremmest ser den langt bedre ud (den første A3 kom aldrig rigtig sådan for alvor overens med konverteringen til cabrio…), og der er både lidt mere plads på bagsædet samt et acceptabelt bagagerum. Desuden er der ikke særlig mange cabrioletmodeller i denne klasse, udover Opel Cascada — og så VW Golf, som stadig er bygget på den gamle version og slet ikke er på markedet i Danmark.

IMG_1579

Om det virker i praksis? Ja, med forventet tysk effektivitet. Indvendigt er A3 Cabriolet som enhver anden A3. Der er naturligvis lidt mere vind- og trafikstøj når taget er i stof, men til gengæld forsvinder det i ned i bagagerummet med et tryk på en knap. Og lad være at begræde, at Audi ikke valgte løsningen med et foldetag i metal, for det både vejer og fylder — det er faktisk kun BMW 3-serie, som stadig har den løsning, hvilket tilføjer afsindige 250 kg til egenvægten.

Skal du ud af byen, så skal du lige have bakset wind-deflectoren på plads, og den er akkurat så irriterende som konkurrenternes, og gør lige så lidt for udseendet. Skal du have passagerer på bagsædet og køre åbent, skal du derfor tage det med ro og holde hastigheden under 80 km/t, for ellers begynder de hurtigt at protestere.

Et betyder også, at den 1,4-liters TFSI-maskine faktisk passer fremragende til A3 Cabriolet. Du kan også få både en 184-hestes TDI og quattro, med de 150 hk i den lille motor er faktisk ganske passende, ikke mindst når den er kombineret med den 7-trins Tiptronic, der egner sig fremragende til doven cruising.

Ambiente-versionen har både 17-tommer alufælge, Audi Drive Select, sportssæder og elkaleche som standard, og der er splitbagsæde, så du kan få det maksimale ud af det lille bagagerum. Om den koster? Tjoh, den er ikke billig, testbilen løb op i 505.285 kroner alt inklusive, men det er faktisk kun ekstraudstyr for 50.000 kroner hvilket, alt taget i betragtning, er yderst rimeligt. Og med bagagerummet fra sedan-modellen er den nu visuelt langt tættere på storebror A5 Cabriolet, og sådan en kommer du altså ikke ud at køre i for under 700.000 kroner, når ekstraudstyret skal regnes med…

 

Motor 1,4 liters turbo, R4

Ydelse 150 hk @ 5.000 o/min, 250 Nm @ 1.500 o/min

Præstationer 0-100 km/t 8,9 sek., topfart 222 km/t

Forbrug 20,4 km/l

Pris 452.829 kr.