TAG VANDFLYVEREN FOR 975 KR.

Her i sommerperioden er det muligt at flyve med vandflyveren mellem København og Aarhus for kun 975 kr. hver vej, og det er faktisk billigere end SAS kan gøre det…

Af Christian Frost

Selv meget alvorlige forretningsfolk får et drenget smil på, når de stiger ind i den rød-hvide Twin Otter fra Nordic Seaplanes. Du er fristet til at sige, at det er en af den slags ting, som kvinder ikke forstår, men logikken er nu til at tage og føle på og der er bestemt også kvindelige forretningsfolk med blandt passagererne. Du stiger ombord ved Nordre Toldbod i København, der ligger lige ved starten til Langelinje, og afhængig af vind og vejr, lander du i Aarhus havn 40-50 minutter senere.

Nu bor jeg selv på Holmen, så Havnebussen er blot fem minutter væk. Den tog jeg 7:45, og var ved Nordre Toldbod 10 minutter senere. Der var tid både til en kop kaffe og en halv avis, 8:30 var vi i luften, 45 minutter senere landede vi i Aarhus Havn og 9:25 sad jeg på Café Casablanca, klar til dagens første møde.

Riva-08

FIAT 500 RIVA – SKØN ELLER TACKY?

SAS flyver også 8:30, men det havde været nødvendigt at tage af sted til lufthavnen mindst en time før afgang. 9:10 er du så i Aarhus, eller rettere, du er i Tirstrup Lufthavn, som er 43 kilometer fra Aarhus — hvilket svarer til, at Københavns Lufthavn lå i Helsingør. Det betyder, at du skal lægge 45 minutter til i taxa eller egen bil, før du er i Aarhus centrum, og hvis du skal med taxa koster det 700 kroner hver vej. Skal du til København fra det jyske, kan du være heldig at det passer med metroen, men ellers skal du beregne omkring 200 kroner fra lufthavnen til centrum hver vej.

Så skal du hjem igen, og her har SAS en afgang enten 13:35, og hvis du ikke kan nå den, så hedder det 18:50 med ankomst i København 19:30. Så skal du lige ud af flyet, gennem lufthavnen og finde din bil eller en taxa, og med lidt held er du hjemme lidt over otte.

AM-07

NY SUPERBIL FRA ASTON MARTIN OG RED BULL

Det kan du faktisk gøre bedre med Molslinjen, som — bortset fra i sommermånederne — sejler fra Odden kl. 8:20, så du skal køre fra København senest 6:30, men så kan du også være i Aarhus 9:35, og hjemme igen 19:00. Det er faktisk lige så hurtigt som SAS kan gøre det.

Prisen afhænger naturligvis af, i hvor god tid du bestiller. Du kan være heldig at finde billige billetter med Molslinjen og SAS, men hvis du mandag finder ud af, at du skal til møde i Aarhus eller København onsdag, så koster flybilletten med SAS omkring 2.400 kroner, og dertil kommer så taxa tur-retur til Tirstrup, samt eventuel parkering i Københavns lufthavn, og så ender vi på 4.000 kroner.

Billetten med Molslinjen koster ca. 1,500 kroner for en retur, hvis du bestiller i sidste øjeblik, mens en billet med Nordic Seaplanes normalt koster 1.800 kroner hver vej, men her til sommer kan du altså gøre det for 975 kroner hver vej indtil den 5. august.

Du kan se afgange og bestille billetter her.