TESLA VIL GØRE DIT TAG ELEKTRISK

I sidste uge skrev Tesla-chefen Elon Musk på Twitter, at man ville præsentere et “meget anderledes produkt”, og det løfte holdt de. For den seneste nyhed fra Tesla ligner traditionelle tagsten, men de har indbyggede solceller og kan dermed levere gratis strøm til dit hjem i de næste 20-30 år

 

Tesla-chefen Elon Musk har en drøm om at overtage solcellespecialisten SolarCity, selv om mange har spekuleret over hvorfor, og nu har vi så fået forklaringen. For Tesla vil gøre dit tag elektrisk, sådan helt bogstaveligt, og har netop introduceret en ny serie tagsten som indeholder solceller. Med andre ord er det altså farvel til de grimme solpaneler på taget.

fullsizerender

BILER Test af BMW i8 — fremtiden er forførende

Stående udenfor en række huse, der netop havde fået et nyt tag, kunne Tesla præsentere det, der derfra, hvor du normalt ser et tag, altså ligner helt almindelige tagsten. Ovenfra bliver solcellerne mere tydelige, men det er jo ikke der, man normalt ser taget fra. Og Teslas tagsten med solceller kan fås i flere forskellige udformningen, så du ender med det, der ligner et helt almindeligt tag, men altså tager energien fra solen og forvandler den til strøm.

alfa_giulia_sportwagon-626x382

BILER Alfa Giulia kommer som stationcar

“Målet er at have et tag med solceller, der ligner et normalt tag, genererer strøm, holder længere, giver bedre isolering og rent faktisk koster mindre end et normalt tag når du tager det el som produceres med i regnestykket,” sagde Musk under præsentationen. “Hvorfor ville du købe noget andet?”

tesla-solar-roof-11

Elon Musk med de nye tagsten med indbyggede solceller, udviklet som at samarbejde mellem Tesla og SolarCity

Musk demonstrerede også holdbarheden i de nye tagsten ved at droppe en væg på dem. Tagstenen knækkende, men splintrede ikke som konventionelle tagsten. Der blev dog ikke nævnt noget om hvad de nye tagsten forventes at koste, når de kommer på markedet.

Samtidig kunne Musk også præsentere den næste generation af Tesla Powerwall, kaldet Powerwall 2. Det er i grund en batteripakke, der lagrer op til 14 kWh strøm, hvilket er dobbelt så meget som den første generation. Det er nok til at drive et gennemsnitligt parcelhus, og koblet sammen med et tag med solceller, kunne det teoretisk set levere en uendelig og gratis strøm. Eller man kan koble flere Powerwalls sammen, og på den måde også oplade sin Tesla elbil.

icon-ebike-43-milano-7

GADGETS Rå italiensk e-bike

Tesla siger at de snart åbner op for bestillinger på Powerwall 2, samt de nye tagsten, der er en fælles bedrift af Tesla og SolarCity. De to virksomheder er på vej til at fusionere, hvis ellers Teslas aktionærer stemmer for løsningen.

Det var blot sidste uge at Elon Musk afslørede, at Tesla ville komme med et nyt — og temmelig uventet produkt. Det løfte må man sige at de har indfriet, for på mange måder er det den sidste brik der mangler i Teslas matrix. Når det er muligt selv at producere den strøm, der skal til både til hjemmet og bilen, bliver det en meget attraktiv løsning rent økonomisk.

I virkeligheden vil det være muligt at koble sig helt af elnettet, og teoretisk set undgå de mange skatter og afgifter, som jo er langt den største del af elregningen…

citroen-doniselli-electric-tricycle-1

GADGETS En 2CV-cykel er fantastisk