TRE ELBILER FRA AUDI

Når vi ankommer til 2020, så vil Audi have tre elbiler på programmet — en ny SUV, en sportsvogn som skal konkurrere med BMW i8 og deres helt egen udgave af Volkswagens kommende ID, der bliver samme størrelse som A3 Sportback
Akkurat som stort set alle de øvrige bilfabrikanter, har også Audi en satsning på elbiler undervejs. De tyske bilmærker har siddet ganske længe og betragtet Tesla, og ironisk nok blev det diesel-skandalen hos VW som sparkede tingene i gang. Audi har brug for at blive forbundet med noget andet end dieselteknologi, som man jo har satset hårdt på i mange år — ikke mindst med sin indsats på Le Mans — og Tesla har bevist, at der er et marked for elbiler i premium-segmentet.

FullSizeRender

TEST Always Audi …

Der er få som er bedre end Audi til at introducere ny teknologi netop her, for selv om Tesla synes at have et forspring, så har VW-koncernen både en erfaring, brands og resroucer som Tesla vil være i stand til at hamle op med. Indtil videre har Audi kun dyppet tæerne i bassinet med elbiler, som med den elektriske udgave af R8, men nu kommer den store satsning, også for VW-koncernen endelig er klar med den teknologi som det ikke bare er Audi, der skal bruge, men også Porsche og Volkswagen.

volkswagen_showcar_id_6496-1280x675

BILER Her er Volkswagens næste elbil

I 2020 vil Audi dermed have tre elbiler på programmet, og den første bliver E-tron Quattro, som bliver en SUV. Den havner lige i samme segment som Tesla Model X, men får sandsynligvis ikke syv sæder, til glæde for designet. Den anden er en superbil, som skal udfordre BMW i8 — det er dog stadig et åbent spørgsmål om den bliver helt eldrevet, eller om der bliver tale om en hybrid.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEzOTAxMjI7czoxOiJ3IjtpOjEyODA7czoxOiJoIjtpOjk2MDtzOjE6ImMiO2k6MTtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6ImQ1ZDkzNzg5NDcyODI1YWI3ODM1OWNmMDU0OWYxNTNkZDExM2Q5OWMiO30=

BILER Saab vender tilbage

Sidst men ikke mindst kommer Audi til at have sin egen version af Volkswagens kommende elbil ID, på samme MEB-platform og samme størrelse som A3 Sportback. De to deler også samme teknik, hvilket betyder baghjulstræk og 170 hk, samt en rækkevidde et sted mellem 300 og 600 kilometer, afhængig af hvilken batteripakke man vælger.

Audi-R8_e-tron_Concept-2013-1600-14

Audi har tidligere bygget en elektrisk udgave af R8, men ingen 2020 kommer en helt ny elektrisk superbil