TYVERISIKRING TIL GAMLE PORSCHER

De stigende priser på klassiske biler gør dem også mere interessante for biltyve, men nu har Porsche udviklet en ny tyverisikring, der kan installeres på alle deres tidligere modeller

 

Det sker desværre alt for ofte at man ser opslag på sociale medier om ældre Porsche-modeller, der er blevet stjålet. En del af forklaringen er, at priserne er vokset eksplosivt de seneste år, og at ældre biler er forholdsvis enkle at stjæle, fordi de ikke er udstyret med samme sikkerhed som moderne biler. Men nu har Porsche udviklet et nyt system som kan tyverisikre deres ældre modeller.

mclaren-p1-gtr-mso-senna-1(2)

BILER McLaren P1 GTR Senna

Porsche Classic Vehicle Tracking System består af en lang række skjulte sensorer placeret rundt omkring på bilen, der er forbundet til et sikkerhedsnetværk som dækker hele Europa, og alle ældre modeller udstyres med systemet, lige fra de gamle 6-volts 356 til Carrera GT.

Ifølge Porsche er systemet ekstremt tidskrævende at fjerne igen, og ethvert forsøg på at sætte det ud af spil vil resultere i at ejeren får en notifikation gennem den mobilapp som er tilknyttet. Det vil naturligvis også udløse alarmen, selv hvis tyvene forsøger at fjerne eller kortslutte bilens batteri. Hvis bilen bliver stjålet alligevel, og ejeren anerkender dette via appen, vil systemet alarmere myndighederne og tracke bilen med GPS-overvågning. Ethvert forsøg på at benytte GPS-jammere vil også udløse alarmen, ligesom ejeren gennem app’en kan forhindre motoren i at blive startet, hvilket kun kan ændres hos et autoriseret Porsche-værksted med adgang til sikkerhedssystemet.

IMG_0538

BILER Berlingo-klassen slår tilbage

Systemet tager mellem én og fire timer at installere, og Porsche siger at prisen er omkring 1.000 euro (ca. 7.500 kr.) med et månedligt abonnement på 20 euro (150 kr.), hvilket er et beskedent beløb for en god nats søvn …