VERDENS DYRESTE E-TYPE

Eagle er verdens førende specialist i kunsten af “re-manufacture” Jaguar E-type, men med modeller som Eagle Speedster og Spyder GT tager man skridtet videre til en egentlig evolution

 

Der dem som vil mene, at en Jaguars E-type er verdens smukkeste bil, og havde været verdens mest værdifulde klassiker i dag, hvis ikke det havde været fordi der blev fremstillet over 75.000 eksemplarer i sin tid, selv om priserne de seneste år har fulgt de øvrige klassiske bilers himmelflugt.

Der er Jaguar E-typer, og så er der Eagles Jaguar E-type, der bygges op fra bunden og er “remanufactured” som man kalder det. Det betyder at det færdige resultat er bedre end det der rullede ud af Jaguars fabrik i Coventry i sin tid, og med en lang række komponenter udviklet af Eagle, som bremser og gearkasser eksempelvis. Den slags koster naturligvis, faktisk en mindre formue, men en Eagle det bedste af det bedste, har man aldrig manglet kunder.

91PFID8+-zL._SL1500_

GADGETS Åh ja, en bacon toaster!

Eagle er gået skridtet videre og har udviklet en helt ny fortolkning af E-type, kaldet Speedster, som i virkeligheden er en helt ny bil, og redesignet fra ende til anden. Der er bare et problem. Eagle Speedster har ikke noget tag, så det er her at Spyder GT kommer ind i billedet.

2014-eagle-speedster-passenger-side-rear-view-06

Speedster-versionen har alt du kan ønske dig — med mindre du ønsker dig en kaleche når det regner, naturligvis

Eagle selv kalder den en evolution af E-typen, men i modsætning til Speedster-versionen er den forsynet med kaleche, for Eagle kan meget, men de har trods alt ikke fundet en måde at forhindre det regner. På den rent tekniske side har Eagle tager den 4,2-liters XK-motor og udsat den for en omfattende gange ”re-engineering”, så den nu har 4,7 liters slagvolumen og 335 hk.

1460932996290

BILER Tom Sellecks Ferrari til salg

Det giver en giver en topfart på 273 km/t og 0-100 km/t på under fem sekunder, så den gamle dame kan sagtens følge med nutidens sportsvogne. Det samme kan prisen. Eagle har annonceret at prisen er seks millioner kroner plus eventuelle afgifter, hvilket man som bekendt kan få meget bil for. Til gengæld kan du være sikker på at du sandsynligvis aldrig vil møde en Spyder GT, der kommer den modsatte vej…

Omega-Speedmaster-Speedy-Tuesday-Tribute1612302706

URE Limited Edition Speedmaster