VERDENS MEST SEXEDE STATIONCAR?

Aston Martin og Zagato har udviklet en hel modelserie over Vanquish-modellen som indeholder Coupé, Volante, Speedster og nu det, der sandsynligvis er verdens mest forførende stationcar i form af Vanquish Zagato Shooting Brake

 

Ærke-britiske Aston Martin og det italienske designhus Zagato har en lang historie sammen, med højdepunkter som Aston Martin DB4GT Zagato fra 60’erne, som var yderst fremgangsrig i motorsport, og i dag koster tocifrede millionbeløb når et eksemplar dukker op på auktion.

Senest har Zagato skabt der, der er en hel modelfamilie til Aston Martin kaldet Vanquish Zagato Coupé, Volante, Speedster og nu — kronen på værket — en ny Shooting Brake, der er Aston Martins måde at sige “stationcar”.

birds-nest-safari-hotel-kenya-02

REJSER Anderledes safari-oplevelse i Kenya

Aston afslørede Speedster-modellen på det prestigefyldte Pebble Beach Concours i august, hvor Shooting Brake-modellen kun blev vist som en skitse, men nu er det endelige resultat præsenteret, som 99 heldige ejere kan parkere i deres garager, som uden tvivl allerede indeholder adskillige eksklusive biler.

db4gt

Den klassiske DB4GT Zagato var modellen, der skabte alliancen mellem Aston Martin og det italienske designhus

Den begrænsede produktion gør den seneste Zagato langt mere eksklusiv, end den der GT4 Lusso som Ferrari er så begejstrede for. Med en 580-hestes V12 uden foran, er Aston dog helt med på misundelsesskalaen, og naturligvis er der specialsyet bagage med alle de rigtige logoer. Zagatos signatur, det såkaldte ‘double bubble’-tag er naturligvis i glas, og indvendigt er der dækket op med rigelige mængder læder og kulfiber.

airstream-globetrotter-luxe-01

GADGETS Når camping bliver cool

Den nye Shooting Brake går i produktion næste år sammen med Speedster-modellen, og akkurat som de øvrige Zagato-udgaver er samtlige eksemplarer allerede solgt. Når Aston Martin afleverer det sidste sæt nøgler til de i alt 325 biler som fremstilles fordelt på de forskellige udgaver, kan man lukke endnu et kapitel i det succesfulde samarbejde som begyndte i 1960.