VERSTAPPEN REDDER FORMEL 1

Hvis det ikke havde været for Max Verstappen, ville året F1-løb i Brasilien have været en pinagtig opvisning i, hvorfor F1 har så stor problemer lige nu, men den unge hollænder fik helt forståeligt den hollandske kommentator til at gå amok!

 

Efter weekendens løb i Brasilien udtalte Mercedes teamchef, Toto Wolff, at “Max Verstappen bøjer fysikkens love”. Det var der også god brug for. Efter et af de mest akavede starter på et F1-løb nogensinde, som blev skarpt kritiseret, fik denne verdens F1-fans endelig beviset på, at F1 stadig kan være magisk — når bare FIA og Charlie Whiting klapper i.

Forklaringen på de mange røde flag og omgange bag løbets pace-car, var at FIA mente at det var for farligt at køre. Det blev skarpt kritiseret af mange af kørerne, samt af Niki Lauda. “Hvis det regner for meget, så må de bare køre noget langsommere,” som han sagde — en holdning som Kevin Magnussen var enig i.

220

VIDEO “Million mile” Porsche 356

Samme Toto Wolff, som roste Verstappen, havde i øvrigt understreget F1’s problem, ved at foretage et ’kammeratligt’ opkald til Max Verstapens far, Jos Verstappen, da han frygtede, at Verstappen jnr. Ville blande sig i Mercedes paradekørsel efter årets VM-titel, som nu kører videre til Abu Dhabi.

Det gjorde Verstappen nu alligevel ved at overhale Nico Rosberg (der blot skulle køre en sikker placering hjem) allerede i første sving. Derefter fulgte en uendelighed af røde flag og på omgang 42 skiftede Verstappen så til intermidiate-dæk, hvilket viste sig at være en fejl, så han måtte i pit igen for at skifte til full-wets på omgang 54 og faldt tilbage i feltet.

yto2ontzoji6imlkijtpojeznti5ndu7czoxoij3ijtpojewmja7czoxoijoijtpojk5otk7czoxoijjijtpoja7czoxoijzijtpoja7czoxoijrijtzojqwoii1mmi4mtk0otkxywy3njhjmzvlztfiy2nizgq5nzqzzjziyjgznmuwijt9

BILER Toyota + Ferrari = F*** yeah!

Det betød at Verstappen, på 17 omgange, måtte køre sig fra en 16. plads til en tredjeplads. Undervejs overhalede han sin team kammarat Daniel Riccardio (der så ud som om han holdt parkeret…), Sergio Perez og Sebastian Vettel (hvilket Vettel naturligvis brokkede sig over, men det var der vist ingen som gad høre på…).

Verstappen stod også for årets redning, som kan ses i klippet nedenunder, hvor man kan nyde den hollandske kommentator gå amok, hvilket er helt forståeligt. Uden Verstappen, er der en god chance for, at Formel 1 havde begået rituelt selvmord i Brasilien.

Verstappens overhalinger kan nydes her: