VIDEO: KØR 457,3 KM/T I EN KOENIGSEGG

Hvordan er det at køre en gadebil med 457,3 km/t på offentlig vej? Se videoen optaget inde fra kabinen af den Koenigsegg som netop har den 80 år gamle hastighedsrekord på en landevej i Neveda – det går tjept, som man siger!

 

Mens vi venter på Koenigseggs officielle film fra rekordforsøget, så kan vi nyde dette in-car klip optaget med Vbox fra verdensrekorden, der gav en officiel tid på 447,2 km/t i Nevada. Det var Koenigseggs testkører, Niklas Lilja, som sad bag rattet i en Agera RS med den såkaldte “1 MW upgrade”, altså 1.360 hk.

Accelerationen i starten går langsomt for at spare dækkene, der var standarddæk fra Michelin, og altså ikke specialudviklede som på Bugatti Chiron og Veyron. Man forstår Lijas forsigtighed, for højeste hastighed var som sagt 457,3 km/t, men bemærk hvor hurtigt den accelererer når hastigheden kommer over 250 km/t! Men vejen er helt lige, og selv om den ikke er helt jævn, så bekymrer det altså ikke manden bag rattet.

dar9ks7lenfl7nnrwm6n

BILER Det her er VW’s nye rallybil …

Lørdag den 4. november blev det altså til tre nye rekorder for Koenigsegg — højeste hastighed for en gadebil med 447,2 km/t, en forbedring af Koenigseggs rekord i disciplinen 0-400-0 km/t som blev ekspederet på 33,87 sekunder og den højeste hastighed nogensinde som er kørt på offentlig vej.

Den rekord stammer helt tilbage fra 1938 og blev sat af Rudolf Caracciola i en Mercedes W125 “Rekordwagen” på Autobahn A5 mellem Darmstadt og Frankfurt. Caracciola kørte 432,7 km/t i gennemsnit tidligt om morgenen, og det var altså først i dag — næsten 80 år senere — at den rekord blev slået.