BMW R5 HOMMAGE

R5 er en af de mest legendariske motorcykler fra BMW, og nu er den så kommet i en Hommage-version, der giver voksne mænd bævrende læber…

 

BMW har en tradition for de såkaldte ‘Hommage’-modeller, der er nyfortolkninger af mærkets udødelige klassikere. Men dem har de også i afdelingen for motorcykler, hvad R5 Hommage er et godt eksempel på.

 

Designet er inspireret af 30’ernes R5, der var modellen, som for alvor satte BMW’s motorcykler på landkortet helt ind i 50’erne, baseret på den 500-kubiks racer fra 1935. Så BMW udviklede en ny udgave specielt til de klassiske Concorso d’Eleganza i Villa d’Este ved Como-søen i Italien.

 

R5 Hommage benytter den originale 500-kubiks 2-cylindrede maskine, bortset fra, at den er den blevet udstyret med en kompressor for at løfte ydelsen fra de oprindelige 24 hk til “noget mere tidsvarende”, som BMW siger.

 

Den nye R5 er lakeret i den klassiske bemaling med sort og hvide pinstripes, og er meget tæt på forbilledet, bortset fra, at den ser en million gange mere cool ud. Damn, BMW! Måske man kunne sætte den i produktion? Der må være et marked for en helt ubegribelig stilsikker retromaskine, ikke?