BUGATTI TYPE 35 RESTOMOD?

Det tog fem år at skabe en ny fortolkning af den klassiske Bugatti Type 35, selv om det stadig fortaber sig i det uvisse, om Bugatti selv havde noget med projektet at gøre, og om det nogensinde når videre end en konceptbil …

Hvis du aldrig har hørt om Uedelhoven Studios, er du nok ikke den eneste. Uedelhoven har specialiseret sig i at bygge konceptbiler, som Hyundai Prophecy og Audi AI:Me, og tilbage i 2015 begyndte designafdelingen at lege med tanken om at skabe en ny fortolkning af den klassiske Bugatti Type 35.

Visuelt er det nemt at se slægtskabet med originalen, men designet er moderne og skabt helt i kulfiber. Der er meget som tyder på at Bugatti, og dermed Volkswagen-koncernen som i dag ejer rettighederne til varemærket, har været involveret, uden at det står helt klart hvordan.

Ferrari Omologato: Når en Ferrari ikke er speciel nok …

Uedelhoven kalder modellen Type 35 D, en betegnelse som aldrig blev benyttet af Bugatti i sin tid, og modellen har alle de klassiske Bugatti-kendetegn fra dengang, som den hesteskoformede kølergrill, lakeringen i fransk racing-blå og det cigarfirmede karrosseri. Affjedringen og dækkene ligger frit som på originalen, men er vokset en hel del, akkurat som den velvoksne diffuser bag, som ingen Type 35 havde.

Indvendigt er der læder, en meget moderne gearvælger og en hel del kulfiber. Midterkonsollen minder lidt om det du finder i Bugatti Chiron, og noget tyder på, at instrumenterne er helt digitale.

Hvad der ligger under motorhjelmen melder historien intet om, men den originale Type 35 havde en 2-liters 8-cylindret rækkemotor med omkring 90 hestekræfter, hvilket var et absurd antal dengang – og sikrede at den vandt over 1.000 racerløb, inklusive det legendariske (og livsfarlige) Targa Florio landevejsløb.

Sexet som den er, er der nu ikke noget som tyder på, at den bliver andet end en konceptbil, eller et yderst eksklusivt stykke legetøj til brug på lukket bane. Og de to udstødningsrør lige bag forhjulene efterlader ingen tvivl om, at det ikke bliver en elbil …