NY KLASSISK 911 FRA DANMARK

Et dansk firma har præsenteret et helt nyt karrosseri til den klassiske Porsche 911, og dermed bliver det muligt at bygge en helt ny 911’er fra 60’erne – teoretisk set, i hvert fald…

 

Du kan restaurere en klassisk 911, men du kan ikke bygge en ny, naturligvis. Eller det vil sige, det kan du så muligvis snart, for på udstillingen Frankfurt Automechanika stod der en faktisk et helt nyt karrosseri til en ’long wheel base’ Porsche 911 — og den er fremstillet i Danmark af firmaet JP/Dansk.

Her har man i årevis fremstillet reservedele til de klassiske modeller fra Porsche, så alt hvad du skal bruge fremstilles stadig. Det eneste der manglede var karrosseriet, og det er der meget som tyder på, du vil kunne få inden længe, på samme måde som det længe har været muligt at købe et nyt karrosseri til engelske klassikere som MGB eller den gode gamle Ford Mustang.

db2015au01202_small

BILER Volkswagens dødskys til Tesla…

På JP/Dansk hjemmeside bliver projektet dog ikke nævnt, og derfor kan det naturligvis dreje sig om en demonstration af, hvad firmaet kan, og ikke et produkt, der kommer i produktion. Det sidste ville sandsynligvis også kræve den officielle velsignelse fra Porsche AG.

Så er der naturligvis problemet med at bygge en ny gammel Porsche, og der bliver det hele lidt mere problematisk, da bilen ikke har noget stelnummer, men umiddelbart synes reglerne at åbne mulighed for at indregistrere bilen som en nøjagtig replika, hvilket også ville betyde, at bilen kan nøjes med at overholde datidens krav til emission, sikkerhed m.m.

bvihorizon-16xx-lo09

GADGETS Folkelig fladskærm fra B&O

Så er der det med prisen, og det bliver næppe den billigste måde at få en gammel Porsche 911 på. Der er spekuleret i at prisen bliver et sted mellem 200-300.000 kroner for karrosseriet, og dertil kommer naturligvis de øvrige dele samt eventuel afgift.

Men det vil naturligvis give en helt ny dimension til markedet for de klassiske 911’ere, hvis man kan flytte stelnummeret og starte en restaurering med et nyt karrosseri.