FISKER NYE ELBIL

Henrik Fisker har nu endelig vist et billede af sin kommende elbil, Fisker EMotion, der skal benytte et revolutionerende nyt batteri, som måske (eller måske ikke…) vil sætte Tesla stolen for døren

 

Det er en elbil, den har døre som åbner lige op i luften og den er designet af Henrik Fisker, som engang har designet og produceret en bil, der hed Karma, så hans seneste kreation kunne ikke hedde andet end EMotion.

alfa_giulia_sportwagon-626x382

BILER Alfa Romeo Giulia som stationcar

Okay, det er ikke de mest opfindsomme navn til en elbil, og der lurer en potentiel sag om rettigheder med Peugeot (hvis slogan er Motion & Emotion). Den nye elektriske Fisker har en tophastighed på 257 km/t og en rækkevidde på lige under 650 km. Men som sagt, så er det noget vi kan tro på, når vi har set det virke — men hvis det virker, så er den mere sexet end Tesla Model S.

hx0rkwnfi9sutzjqctxs

Henrik Fisker er gået til den med designet på EMotion, der er en elbil med et ny type batteri

Fisker har draget fordel af at det er en elbil, ved at skubbe hele interiøret frem og maksimere akselafstanden så bilen får meget korte overhæng for og bag, så der skulle være god plads på bagsædet, ikke mindst til benene (ifølge Fisker selv). Det, der skal gøre hele forskellen er et nyt batteri skabt af Fisker Nanotech, et samarbejde mellem Fisker Inc. og Nanotech Energy Inc.

a165957_full

BILER Audi dropper Le Mans

Det de har skabt sammen er et helt nyt superbatteri, hvilket rejser det åbenlyse spørgsmål om det rent faktisk virker. Findes det allerede? Er det en ny idé (for elbils-lobbyen har jo talt i 30 år om det der superbatteri, som vil ændre verden, men vi venter stadig…).

Det afslører Fisker ikke meget om i pressemeddelelsen, som også pointerer, at Fisker EMotion vil kunne køre helt autonomt … altså så snart man finder en leverandør, der kan levere den nødvendige software. Men EMotion vil blive præsenteret for offentligheden i midten af næste år, og derefter vil man afsløre, hvornår man starter med at levere. Måske når det der nye superbatteri kommer til at virke?

BILER Flere saksedøre i Fiskers nye elbil