FORBUD MOD DIESELBILER I HAMBORG

Hamborg har som den første tyske storby indført et forbud mod dieselbiler, men der er ingen grund til at gå i panik inden bilferien, hvis du har en ældre bil, der ikke kører på benzin …

 

Ingen tvivl om at denne historie inden længe vil nå BREAKING status på flere formiddagsavisers hjemmesider, men panikken må nu siges at være begrænset. Hvis du kører rundt i en ældre dieselbil, er det vigtigt at være opmærksom på, at der fra næste uge vil være forbudt at køre med den i Hamborg.

Den nordtyske storby har nemlig med udgangspunkt i det forbud, som de forskellige tyske delstater tidligere på året fik rettens ord for de kunne indføre. Det gælder dog kun visse gader, og faktisk kun dele af disse.

04-1967-shelby-gt500-super-snake-ss-1

BILER Køb en ny Shelby-Mustang fra 1967

Formålet er at begrænse NOx-udledningen, skriver det tyske nyhedsbureau dpa, hvilket betyder, at person- og lastbiler med dieselmotorer som ikke overholder Euro 6-standarden (eller Euro 5, det er lidt usikkert …) ikke længere må køre den vej. De to gader er Max-Brauer-Alle og Stresemanstraße, som begge befinder sig i bydelen Altona-Nord.

På Max-Brauer-Alle gælder det en strækning på 580 meter og på Stresemanstraße er der tale om en strækning på 1,6 kilometer, hvor forbuddet i øvrigt kun gælder for lastbiler. Den, der overtræder kørselsforbuddet og er så uheldig at blive indfanget af lovens lange arm kan se frem til en bøde på 25 euro (med mindre der er tale om en lastbil, hvor bøden er 75 euro).

memminger-roadster2018-l15-16-1024x564-1

BILER Übercool åben Bobbel

Den tyske miljøorganisation BUND er blandt de første som har rost forbuddet, selv om de ikke overraskende mener det er uambitiøst, da det blot vil fordele trafikken — og dermed forureningen — til andre gader. I stedet vil BUND have et landsdækkende kørselsforbud for dieselbiler som ikke overholder Euro 6-normen. Det sidste vil dog have temmelig uoverskuelige konsekvenser, da der alene i Hamborg er 168.000 dieselbiler som ikke er Euro 6.