FORFØRENDE NYHEDER FRA BASELWORLD 2018

Selv for den der kun har 20.000 kroner at bruge på et ur, var der masser af spændende nyheder på Baselworld, hvor vintage og lidt mindre urkasser var den helt store trend

 

Det var ikke de store chokerende nyheder som prægede Baselworld, mere evolution frem for revolution, mens de store urfabrikanter forsøger at finde ud af hvordan de skal forholde sig til smartwatch-invasionen. Men det betød naturligvis ikke, at der ikke var rigeligt med forførende nyheder, som kan få det til at krible på håndleddet af enhver mand og adskillige kvinder …

 

Rolex-GMT-Master-II-2018-gear-patrol-lead-full-970x650

Rolex GMT-Master II

Evigt konservative Rolex synes at have lyttet til sine tilhængere, der har længtes efter at GMT-modellen i stål skulle vende tilbage med den rød-blå Pepsi-skive. Urkassen er også blevet modificeret ganske let og værket opdateret, men den store nyhed er Jubilee-lænken, som giver GMT-modellen et helt nyt udseende.

 

Tudor-58-Gear-Patrol-Slide-1-1940x1300

Tudor Black Bay Fifty-Eight

Tudor er Rolex lillesøster, og deres Black Bay Fifty-Eight er en homage til den gamle Submariner-model fra 1958. Det kombinerer en skive i sort med detaljer i guld, men det er størrelsen som gør forskellen. Tendensen er at urene bliver mindre nu, hvor de i mange år er vokset, og Fifty-Eight er kun 39 millimeter i diameter og 11,9 millimeter tykt. Det er som et klassisk Submariner og en indikation at den trend som hersker lige nu, hvor også dykkerurene bliver mindre og mindre.

 

Tudor-1926-Baselworld-2018-gear-patrol-slide-1-1940x1300

Tudor 1926

Tudor har efterhånden deres eget værk i hele modelprogrammet efterhånden, men den nye indstigningsmodel beholder den gamle arbejdshest i form af Caliber ETA 2824. Det holder prisen i skak, og det bliver dermed muligt at købe et helt nyt Tudor for noget i omegnen af 20.000 kroner. Det findes både i stål og Rose Gold med mange lækre detaljer og forbilledlig finish, som på den såkaldte ‘Waffle dial’.

 

Seiko-Presage-gear-patrol-full-lead-970x650

Seiko Presage SJE073

Seiko er kendt for at holde sig til det der virker, og det er derfor ikke hverdag at det japanske mærke introducerer et nyt urværk. Den nye caliber har fundet vej til Presage-modellen som har fået en ny slankere urkasse, der kun er 9,8 millimeter tyk. Resultatet er et meget elegant ur med en helt speciel ‘textured’ urskive, som dog et en limited edition der kun fremstilles i 1.881 eksemplarer, men andre modeller kommer helt sikkert også til at benytte 6L35 i fremtiden.

 

Zodiac-Olympos-gear-patrol-lead-970x650

Zodiac Olympos

Et mærke de færreste kender, men det elegante Olympos er baseret på et Zodiac-design fra 60’ene. Urkassen er kun 37 millimeter med et automatic værk, og skaber vintage-fornemmelsen i en moderne indpakning til under 10.000 kroner. Der findes flere forskellige skiver, enten i børstet finish eller med den sorte ‘Mystery dial’.

 

Bulova-Devil-Diver-gear-patrol-full-lead-970x650

Bulova Oceanographer 666

Bulova har lavet et reissue af modellen, der kaldes ‘Devil Diver’, designet sammen med Analog/Shift som en tro kopi af originalen, selv om det er vokset til 44 millimeter (det oprindelige var 40 millimeter), men det er stadig fyldt med klassiske detaljer og kommer med et automatic værk fra Mioyta som er vandtæt til 666 fod. Det bedste er prisen, der er lige omkring 12.000 kroner.

 

Zenith-Defy-Classic-Basilworld-2018-gear-patrol-lead-full-970x650

Zenith Defy Classic

Zenith har i mange år stolet på det legendariske El Primero som trækhesten, men nu er der brug for noget nyt og det er her Defy Classic kommer ind i billedet. Det er kostbart men elegant med urkassen i titanium, med et klassisk og konservativt design.

 

Patek-5968A-Aquanaut-Chrono-gear-patrol-lead-full-970x650

Patek Philippe 569A Aquanaut Chrono

Det her er Patek som er chokerende moderne, med en model i stål og den første Aquanaut udstyret med et chronograph-værk. De orange markeringer på den sorte skive vil uden tvivl være for meget for nogen af mærkets tilhængere, akkurat som gummiremmen — der også fås i orange. For os andre er det blot en fed 70’er stil, og fordi der kun bliver produceret ganske få, vil det uden tvivl stige i pris.

 

Oris-Big-Crown-Pointer-Date-gear-patrol-slide-1-1940x1300

Oris Big Chrown Pointer Date

Så er der elegant vintage-style for alle pengene. Big Crown Pointer Date er så elegant man kan forestille sig og giver købere mulighed for at vælge mellem 40 eller 36 millimeter urkasse, samt tre nye pastelagtige kulører i blå, grøn og brun. Med en pris under 20.000 kroner må det være svært at modstå, for alle som leder efter et ur som kan det hele med at automatic-værk.

 

Omega-Seamaster-1948-Limited-Edition-gear-patrol-1-1940x1300

Omega Seamaster 1948

De fleste tænker store dykkerure når de hører navnet Seamaster, men oprindelig var modellen et vandtæt dress-ur. Til modellens 70-års jubilæum introducerer Omega nu to limited edition Seamasters skabt efter den oprindelige version, begge elegante og klassiske og med en 38 millimeter urkasse.

 

TAG-Heuer-Carrera-Tete-de-Vipere-gear-patrol-slide-1-1940x1300

TAG Heuer Carrera Tête de Vipére

Med en pris på den forkerte side af 130.000 kroner er det måske svært at tænke på det seneste Carrera som et slagtilbud. Men takket være en tourbillion bygget in-house er det et horologisk mesterværk, og der skal næsten et nul bag på prisen for at finde noget tilsvarende hos nogen af konkurrenterne. Det er faktisk Schweiz billigste tourbillion. Navnet Tête de Vipére er en teststandard som COSC, men den er langt sværere at opnå, og det er kun 500 ure som har fået den til dato, ifølge TAG Heuer selv.

 

Sinn-910SRS-Baselworld-2018-gear-patrol-lead-full-970x650

Sinn 910 SRS

Tyske Sinn er et andet, og desværre forholdsvis ukendt urmærke, der er kendt for sine no-nonsense tool watches og instrumenter. SRS står for Stop-Retur-Start og det der er her er en flyback chronograph, som er en kompleks konstruktion, men en som Sin kan tilbyde for omkring 25.000 kroner. Designet med den klassiske cream-dial giver et elegant vintage udseende, og Sinn-urene har ry for at være mere end almindelig hårdføre.