FREMTIDENS SMARTPHONE FRA STARCK

En smartphone uden knapper eller touchscreen, som viser film og SMS’er ved hjælp af hologrammer og et skabt i et materiale, der kan hele sig selv. Lyder det som noget fra en fjern fremtid? Det er det faktisk ikke…

 

Glem den nye iPhone 8. For den er intet mod det koncept til en smartphone som de franske designere Philippe Stark og Jerome Olivet netop har afsløret i samarbejde med elektronikgiganten Thomson.

Spyder-GT-2-960x640

BILER Verdens dyreste E-type

Den nye smartphone, der har fået navnet Alo, gør op med den typiske LED-touchscreen og projicerer i stedet billeder af beskeder, videoklip og alt hvad brugeren ellers måtte have lyst til som et 3D hologram. Seriøst. Et hologram. Det er science fiction i din lomme. Den er fuldstændig stemmestyret og designet til at passe lige ind i din hånd.

alo-smartphone-concept-starck-olivet-3

Der er ingen knapper, ingen skærme — du taster ikke, men dikterer, og ser alt fra SMS’er til film som et 3D hologram

Det betyder også at Alo læser dine SMS’er og emails, og tillader dig at diktere dine beskeder i stedet for at taste dem. Kameraet fungerer som et ’øje’ og kan genkende ansigter. Det er også tanken at fremstille selve enheden af et selv-helende materiale (tænk Terminator … jo, det er vidunderligt langt ude!) som kan bruge både varme og vibrationer som feedback til ejeren.

iPhone-8-Specs-and-Features-2-1200x800

GADGETS Otte måneder til iPhone 8

Så det er den første af den næste generation af iPhones, hvor knapper og skærme er overflødige, og det som designspecialisten FastCo kalde “den første iPhone til en post-iPhone-verden”.

Oliviet og Starck planlægger at videreudvikle Alo til en fungerede prototype for Thomson senere i år…