HYPERBIL VERSION 2.0

Hvis en Ferrari er for almindelig og en Bugatti minder dig for meget om fodboldstjerner i skattely, så er du klar til Apollo Intensa Emzione, der gør alt hvad den kan, for at gøre køreoplevelsen intens

 

Apollo er en lille tysk specialist, med sans for det dramatiske. Sidste år viste man Arrow, en hyperbil med 1.000 hk, men denne gang er man gået videre til ære for alle dem, der ikke mener at tyskere har følelser (det har de, men kun for biler…). Den nye model fra Apollo hedder intet mindre end Intensa Emozione, og målet er at skabe en køreoplevelse, der er så rå og uforfalsket som muligt — og får en Ferrari til at ligne et metervareprodukt, som bankes ud til rigmænd i Dubai, der ikke ved bedre.

Drama kommer der aldrig til at mangle, og designet er som alle superbiler nogensinde forenet ét sted. Bag føreren finder man en 3-liters V12 udviklet af italienske Autotecnica Motori, hvilket synes yderst beskedens i denne tid, hvor power-krigen kører som aldrig før. Men det handler ikke om effekt i Intensa Emozione.

All-New Hyundai i30 N (1)

BILER Helvedes hot Hyundai

Ydelsen er små 780 hk, hvilket ikke virker som meget i dag (men det er det!), og sender den lette bil fra 0-100 km/t på blot 2,7 sekunder. Men det, der er hele idéen med Intensa Emozione er, at der er tale om en sugemotor — ingen hybridsystemer eller batteriet, ingen turbo, blot rå indsugningsluft og benzin.

Intensa Emozione er intens, forstår du.

Fordi den er bygget i kulfiber vejer den blot 1.200 kg, men takket være de mange vinger og sopilere frembringer den over 1.400 kg downforce ved 300 km/t, og de specielt udviklede Michelin-dæk lader den trække 2,0 g i svingene, mens topfarten er over 350 km/t.

Det er nu designet hvor Intensa Emozione for alvor bliver intens. Der er gjort alt for at skabe drama, så selv en Bugatti med en fodboldstjerne bag rattet bliver en flad fornemmelse. Altså, tjek lige interiøret, ikke? Og prisen? En bagatel af 15 millioner kroner plus afgifter, men så bliver også kun fremstillet 10 eksemplarer.