KØB EN NY MCLAREN F1

Den blev bestilt i 1997 af en japansk kunde, men 20 år efter, har den stadig kun tilbagelagt 238 kilometer, og alt er som da bilen forlod fabrikken — inklusive det beskyttende plast omkring dørmåtter, bagage og instrumentbord …

 

En eller anden bestilte denne McLaren F1 i 1997 og kørte aldrig i den. Resultatet? Jo, det er sandsynligvis den dyreste McLaren F1 som nogensinde vil blive solgt, og de brugte udgaver er ellers dyre nok som det er, skulle vi hilse og sige.

Denne McLaren F1, som er annonceret til salg hos den engelske forhandler af eksklusive biler, John Hartley Jnr., er unik, fordi den kun har tilbagelagt 148 miles — eller 238 kilometer, sandsynligvis i forbindelse med at blive trillet op og ned af kælderen til de reglementerede serviceeftersyn. Det vil sige at det er den F1 som har tilbagelagt færrest kilometer i verden, og ejeren bekymrede dig ikke engang om at registrere den.

2018-hyundai-kona-6
BILER Hyundai Kona kører 500 km på el

Derfor er den stadig i samme tilstand som da den forlod fabrikken, og alt er pertentligt velbevaret, for intet har været brugt — og faktisk stadig i sin bekyttende plastbeklædning, inklusive gulvmåtterne. Det samme gælder det særligt designede bagagesæt, F1 LM-udstødningen og det særlige aftagelige F1 GTR-rat i russkind.

På samme måde er alt det ekstra som fulgte med en McLaren F1, som det særlige TAG-Heuer ur med chassisnummeret, det specialbyggede værktøjssæt, on-board diagnoseudstyret, den såkaldte “build book” underskrevet af Gordon Murray samt værktøjssættet.

airstream-globetrotter-luxe-03

GADGETS Når camping bliver cool

Bilen blev i sin tid bestilt af en japansk kunde, som yderligere valgte at udstyre den med det særlige førersæde i kulfiber med gule læderindsatser, som altså aldrig har været i brug. Og prisen? Den oplyser Hartley ikke noget om.

Det eneste man så kan spørge sig selv om er, hvem der køber en McLaren F1, og derefter beslutter sig for aldrig at køre i den. Samt om den nye ejer vil bruge bilen, eller fortsætte med at bevare den i ubrugt tilstand …