KØB EN NY SHELBY

 

Ford Mustang Shelby GT500 fra 1967 var den mest legendariske af Shelbys Mustang-modeller, og nu kan du købe et helt nyt eksemplar fra Shelby American i USA

 

Shelby American sætter nu den gode gamle Ford Shelby Mustang GT500 i produktion igen. Nå ja, der bliver bygget ti eksemplarer, som uden tvivl alle er solgt på forhånd, men nogen få heldige får altså mulighed for at dreje nøglen på en ny bil fra 1967.

Det der gjorde den såkaldte “Super Snake” så speciel var at motoren er den 427 cubic inch ‘big block’ som også blev benyttet i Ford GT40 Mk. II, så der er altså rigelig af V8-power til rådighed. Den originale udgave blev i sin tid klokket med 170 miles per hour, eller 273 km/t.

IMG_8634

BILER Bare køb en Golf, ikke?

I dag skal man betale over en million dollars for et eksemplar af den amerikanske klassiker, men nu kan Shelby altså tilbyde et billige eksemplar. De ti eksemplarer bliver alle bygget på donorbiler fra 1967, og kan dermed bevare den originale indregistrering, hvilket gør det rent juridiske noget lettere.

Donorbilerne bliver strippet til nøgent metal inden de genopbygges, og for dem der har lidt ekstra penge til overs kan man starte med en original Shelby GT500 som så forvandles til en “Super Snake”.

1.0

BILER Tesla: Kollaps eller succes?

Selv maskineriet er bygget af Shelby selv og fås i både aluminium og støbejern, med en effekt op til 550 hk. Stilen er klassik helt ned til den 4-trins manuelle gearkasse og Shelbys særlige design med de tre fartstriber, du kan specificere bilen efter dine ege ønsker og prisen starter på en kvart million dollars, eller små 1,5 millioner kroner … men så har Carroll Shelby selv signeret sæderne, selv om han har været død i adskillige år!