KOREANER TRUER TESLA

Tesla har en meget vred kunde i Sydkorea, der truer med “at bruge sin kendis-status til at skade mærket” efter at han, ved et uheld, kørte sin nye Model X ind i sin stue…

 

Sydkoreanske Ji Chang Son er åbenbart lidt en kendis i sit hjemland, og nu har han lagt sag an mod Tesla fordi hans Model X — ifølge ham selv — pludselig accelererede af sig selv, og endte i hans stue. Det gav en del knubs, både til ham selv og hans søn, der var med ham i bilen. I den forbindelse vil Ji Chang Son bruge sin status som kendis for at skade Teslas omdømme, hvis ikke de giver ham erstatning og erkender, at uheldet var bilens skyld.

flyin-miata-ls3-v8-2016-mazda-mx-5-front-three-quarter-in-motion-06

BILER Den genfødte Cobra

Ifølge Tesla har de beviser for at det ikke var bilens skyld, men en fejl begået af føreren, og ikke overraskende vil man ikke gå med til Ji Chang Son’s krav. Son har medvirket i en del koreanske film og TV-serier i slutningen af 90’erne, og har også en sangkarriere (selv om han ikke ligefrem er Gangnam Style…).

tesla-model-x-crash

Det er sket før, men i følge Tesla er alle fejl med Model X som accelerer af sig selv førerens skyld…

”Hvis muren havde været af beton, havde jeg været død!” skriver Son på sin Facebook-profil, og det skal Tesla altså bøde for — også fordi det ikke er det første uheld af den slags med en Model X. Tesla selv siger, at i alle uheld der har været, har det senere vist sig at være førerens fejl, og at bilen bruger Autopilot-systemets radar, for at hjælpe, hvis føreren er ved at køre ind i noget, eller træder på speederen i den tro at det er bremsen.

tag-heuer-matt-black-4-959x640

URE Opdateret TAG Heuer Carrera

Et studie fra NASA konkluderer, at chancen for at komme ud for SUA (Sudden Unintended Acceleration) var én til 100.000. Ji Chang Sons advokat skriver i anklageskriftet at der er fremstillet 16.000 Tesla Model X, og at der har været 10 tilfælde af SUA, hvilket ifølge advokaten er bekymrende højt, for regner man det om, så skulle der altså ske 62 SUA-uheld for hver 100.000 eksemplarer af Model X. Det siges også at i de andre ni tilfælde, hvor en Model X har accelereret af sig selv, er forløbet det samme som det der skete med Ji Chang Son.

Indtil videre må vi blot væbne os med tålmodighed og vente til retten har talt…