LIMITED EDITION SPEEDMASTER

Den klassiske Omega Speedmaster er netop præsenteret i en limited edition-version med tilnavnet “Speedy Tuesday”, der forener alle de klassiske dyder fra Speedmaster-serien i et enkelt klassisk herreur

 

Enhver urfabrikant med respekt for sig selv har med jævne mellemrum limited edition-ure på programmet, og Omega er ingen undtagelse. Den nye ”Speedy Tuesday” er inspireret af Speedmaster Alaska III-modellen fra 1978, der blev fremstillet til NASA som ønskede et ur, der ikke havde nogen reflekser og derfor var nemt at aflæse i rummet.

Det forklarer at “Speedy Tuesday”-modellen har urkassen i matsort og subdials med forstørrede tal og en selvlysende overflade. Det betyder også at den omvendte Panda Dial som første gang blev introduceret i 1968 nu vender tilbage. Det samme gør den klassiske smalle lynette, som giver et umiskendeligt vintage-look.

screen-shot-2017-01-16-at-3-17-21-pm-1

BILER Tom Sellecks Ferrari 308 på auktion

Selve værker et den håndoptrukne calibre 1861, der er stort set uændret i forhold til det værk NASA’s astronauter brugte i sin tid, bortset fra at det nu er belagt med “a high-grade rhodium-plated finish”, som Omega selv forklarer. Vend det om og på bagsiden af urkassen kan man læse teksten “Speedy Tuesday Anniversary — A Tribute To Alaska Project III”.

FullSizeRender_14

BILER Alfas sidste chance

Derudover er hvert ur nummereret, for der bliver kun fremstillet 2012 eksemplarer, hvilket markerer det år, hvor der blev startet et community af Omega Speedmaster-tilhængere under hashtagget #SpeedyTuesday. Hvad det handler om kan du læse mere om her. Der følger både en læderrem og en lærredsrem med, samt et værktøj til at skifte dem, og den vejledende pris er 41.900 kroner. Men de er vist alle udsolgt nu…