MOTORSPORT GJORT KEDELIGERE…

Hvis du elsker Formel E, der er Formel 1 uden lyd, så vil du elske Roborace, der er motorsport uden racerkørere, for bilen køres af en computer

 

Har du hørt Formel E? Sandsynligvis ikke, for de siger endnu mindre end de moderne Formel 1-racere. De eldrevne formelbiler er blevet til en serie, hvor det er muligt at få et nostalgisk gensyn med kørere, som ikke længere er i motorsportens kongeklasse, og begejstre de fans af elbiler, som sandsynligvis ikke er specielt begejstret for motorsport.

BILER Audis reklamefilm forbydes…

Så mens Formel E er motorsport uden en motor, så er Roborace racerløb uden racerkørere. Bilerne designes af Daniel Simon og skulle blive meget futuriske, i modsætning til prototypen, kaldet DevBot, som ligner en halvt samlet Le Mans-racer. Den testes lige nu testes på Silverstone, hvor den kører rundt uden, uhm, kører.

GADGETS Når en cykel bliver kunst

Det er småt med detaljerne omprojektet, udover at alle biler bliver identiske, men at teamet kan lave deres egne algoritmer og kunstige intelligens. Roborace siger, at topfarten skulle blive omkring 300 km/t, men i videoen kører den dog noget langsommere.

VIDEO Nasas nye super HDR-kamera

Ingen tvivl om at teknologien er imponerende, og de selvkørende racerbiler får deres første fulde sæson i 2017. Det store spørgsmål er mere, hvor interessant det bliver at se på for tilskuerne. Men okay, hvis man har fjernet motoren og kørerne, så er tilskuerne vel det næste, man kan undvære. Det er Formel E allerede godt i gang med, for serien har kun fire procent af de seere, som ser Formel 1…